Queen zette Meghan stevig op haar plaats in aanloop naar huwelijk: “Ze krijgt de tiara die ik haar geef”

© Het Nieuwsblad

Meghan Markle is in de aanloop naar haar huwelijk met de Britse prins Harry stevig op haar plaats gezet door koningin Elizabeth. “Ze krijgt de tiara die ik haar geef”, zou de Queen gezegd hebben nadat Markle zich als een prima donna gedroeg toen ze haar zin niet kreeg. Dat schrijft de Britse royaltykenner Andrew Morton in een heruitgave van zijn boek over het felbesproken huwelijk.

jvhBron: The Mirror

Volgens Morton zou Markle zich in de dagen en weken voor haar huwelijk wel vaker onhebbelijk gedragen hebben, wat culmineerde in wat de Engelse tabloids nu ‘Tiara Tantrum’ noemen. “In november 2018, enkele dagen na hun terugkeer van een succesvolle trip naar Australië, maakte Meghan zich druk omdat de tiara die ze wilde dragen niet beschikbaar was”, aldus Morton. “Haar prima donna-gedrag lokte een reactie van de koningin zelve uit. Die zou tegen Harry gezegd hebben dat ze “de tiara krijgt die ik haar geef”.

Volgens Morton was prins Harry “woest toen Meghan haar zin niet kreeg”, ook niet toen de kleedster van de koningin, die verantwoordelijk is voor het beheer van de juwelen van de Queen, de prins erop wees dat er veiligheidsprotocollen bestaan voor het uitlenen van de onbetaalbare stukken. “Daar wilde Harry niets van weten. Hij zou tegen iedereen gezegd hebben dat ‘Meghan krijgt wat Meghan wil’.”

Meer over Meghan Markle

Video

Keuze van de redactie