Vader en dochter mogen niet binnen op feestje: drie agenten gewond na ruzie aan dansclub

Aan de club Exo in Sint-Niklaas ging zaterdag een feestje door. Drie agenten raakten gewond nadat een vrouw door het lint ging omdat ze niet binnen mocht.

Aan de club Exo in Sint-Niklaas ging zaterdag een feestje door. Drie agenten raakten gewond nadat een vrouw door het lint ging omdat ze niet binnen mocht. © bfs

Sint-Niklaas -

Bij een evenement in Club Exo op de Heidebaan in Sint-Niklaas zijn zaterdagnacht drie agenten gewond geraakt. Een man en zijn 25-jarige dochter werd de toegang ontzegd omdat ze niet voldeden aan de voorwaarden. Toen de politie tussenbeide kwam, escaleerde de ruzie.

Bert Foubert

Het evenement bij Club Exo was op uitnodiging en bezoekers mochten enkel binnen als ze ook een Covid Safe Ticket konden voorleggen. Zaterdagnacht boden een man en zijn 25-jarige dochter zich rond 4.30 uur aan om mee te feesten. Omdat ze niet voldeden aan de voorwaarden, werd hen de toegang geweigerd. De vader en dochter begonnen daarop amok te maken. Ze stelden zich erg agressief op tegenover de portiers, waarop de politie in versterking werd gevraagd.

Door het lint

De dochter ging bij aankomst van de politie volledig door het lint. Ze sloeg een agente in het aangezicht. De vrouw is hierdoor drie dagen arbeidsongeschikt. Tijdens de daaropvolgende schermutseling raakten nog eens twee agenten gewond. Vader en dochter werden uiteindelijk gearresteerd en meegenomen naar het politiebureau. De vader mocht na verhoor beschikken. Zijn dochter, een 25-jarige vrouw uit Antwerpen, moest de nacht doorbrengen in de cel. Zij werd de volgende dag vrijgelaten en zal in snelrecht gedagvaard worden.

Niet eerste keer

Het is niet de eerste keer dat de politie in de klappen valt aan de discotheek. Dat was ook in augustus van 2019 al het geval. Ook toen werd de politie ter plaatse geroepen na problemen op de parking. Daar was op dat moment een vechtpartij bezig. Toen de politie ter plaatse kwam keerden de vechtersbazen zich tegen de agenten. Een inspecteur werd toen in het gezicht geslagen. Uiteindelijk waren er vijf politieploegen nodig om de situatie onder controle te krijgen. Twee mannen konden ter plaatse opgepakt worden.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio