Officieel: Oostende mag in 2027 opnieuw het WK veldrijden organiseren (maar organisator van WK 2021 weet van niks)

 ©  BELGAIMAGE

Oostende mag in 2027 opnieuw het WK veldrijden organiseren. Dat heeft het stadsbestuur zelf bekendgemaakt. De organisator van het WK 2021 in dezelfde kuststad, Rik Debeaussaert, was niet op de hoogte.

gvdlBron: BELGA

Details rond het parcours en de organisatie moeten nog worden bekendgemaakt, maar bij Debeaussaert is het nieuws hard binnengekomen. “Ik ben nog van niets op de hoogte. En dat vind ik vreemd. Het contract voor het WK 2021 werd afgesloten met ons (Wielercomité Hooglede-Gits, red.), dus lijkt me logisch dat 2027 ook bij ons terechtkomt.”

Dat Oostende opnieuw het WK zou mogen organiseren als compensatie voor het voorbije WK zonder publiek of vips, hing wel in de lucht. Debeaussaert: “Net daarom hadden we op 11 september een brief gestuurd naar de UCI met de vraag om een onderhoud. Dat onderhoud is er nooit gekomen. Mag ik erop wijzen dat de financiële risico’s voor het recente WK voor ons waren. Het zijn wij die onze nek hebben uitgestoken door wel te organiseren.”

Debeaussaert wil nog niet op de feiten vooruitlopen. “Maar mocht de organisatie van het WK aan iemand anders worden toegewezen, dan zou dat toch schandalig zijn.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer