UITSLAG WK POLL. Belgische tactiek wordt met de grond gelijkgemaakt, maar bondscoach behoudt het vertrouwen

 ©  BELGA

“In de toekomst moeten we misschien met meerdere kopmannen naar het WK”. Aan het woord in onze podcast was bondscoach Sven Vanthourenhout. En u bent het volledig met hem eens.

Vincent Van Genechten

PODCAST WK. De grote debriefing met bondscoach Sven Vanthourenhout: “Lampaert zorgde voor een tranendal in de bus”

Na het WK in eigen land zonder Belgische wereldkampioen legden we u een vijftal vragen voor. De allereerste: “Was het juist om enkel Wout van Aert als kopman uit te spelen?” Liefst 65 procent van de meer dan 6.000 koersliefhebbers die onze poll invulden, antwoordden: ‘Nee.’

“Toen Wout na alle verplichtingen bij de bus kwam, heeft zich tegenover de hele selectie geëxcuseerd”, zei de bondscoach. “Voor mij hoefde dat niet. Topsport is menselijk. De dag voor het WK was hij nog super, dat was duidelijk te zien aan zijn waarden toen hij zaterdag op training een sprintje trok. Zondag was hij dat niet, pech.”

Vraag twee: “Hebben de Belgen verstandig gekoerst?” Ook hier een duidelijk antwoord: 51 procent vindt dat onze landgenoten geen slimme koers gereden hebben. Kritiek op de tactiek van Sven Vanthourenhout dus. “In de bus na de koers was iedereen enorm ontgoocheld. Het was zelfs Yves die ervoor gezorgd heeft dat er bij meerdere renners tranen zijn gevloeid”, zei hij in onze podcast.

Op naar vraag drie: “Hadden de Belgen Remco Evenepoel meer als joker moeten uitspelen, als schaduwkopman?” Opnieuw is wielerminnend Vlaanderen streng: 60 procent zegt volmondig ‘ja’ op deze vraag. En 65 procent vindt dat de Belgen een unieke kans op de wereldtitel hebben gemist.

Veel kritiek dus, maar toch overleefde de bondscoach de vertrouwensstemming in onze poll. Op de vraag “Is Sven Vanthourenhout de juiste man als bondscoach?” antwoordde 55 procent ‘ja’. “Ik ben best streng voor mezelf. Ik word afgerekend op resultaten en dit resultaat was niet goed”, zei hij daar zelf over.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer