58-jarige fietser wordt gegrepen door vrachtwagen en komt om het leven

Het ongeval gebeurde aan de turborotonde voor het station van Knokke-Heist. 

Het ongeval gebeurde aan de turborotonde voor het station van Knokke-Heist. ©  jve

Knokke-Heist/Zwevegem -

Dinsdag is een 58-jarige fietser uit Knokke-Heist om het leven gekomen aan de turborotonde voor het station. Toen een vrachtwagen wou afslaan naar de Knokkestraat, werd het slachtoffer gegrepen.

Junior Verbeeke

De omstandigheden van het ongeval worden momenteel nog onderzocht door een verkeersdeskundige, al gaat het mogelijk om een dodehoekongeval. Het 58-jarige slachtoffer fietste op het fietspad aan de turborotonde voor het station, toen een vrachtwagen wou inslaan richting de Knokkestraat. De chauffeur, een jonge twintiger uit Zwevegem, had de fietser niet opgemerkt bij het afslaan. Het slachtoffer werd gegrepen en overleed ter plaatse. De hulpdiensten snelden nog ter plaatse, maar hun hulp kon niet meer baten.

“Hoe het komt dat de fietser niet opgemerkt werd, moet nog onderzocht worden. Uitsluitsel is er dus nog niet”, aldus Isolde Van Eenooghe, woordvoerster van lokale politie Damme/Knokke-Heist. De fietser had op de plaats van het ongeval wel geen voorrang. Alles wijst dus op een spijtig ongeval met dramatische gevolgen.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio