Hallucinant: na eerder racistisch incident mochten enkel schoolkinderen in stadion, maar zij fluiten donkere speler uit...

 

 ©  AFP

Glen Kamara van het Schotse Rangers is donderdag in de Europa League uitgefloten door het publiek van tegenstander Sparta Praag. Dat bestond uit schoolkinderen. Sparta Praag zou donderdag oorspronkelijk voor een leeg stadion moeten spelen, na een racistisch incident met Aurelius Tchouameni van Monaco, maar de UEFA ging akkoord om de deuren te openen voor 10.000 schoolkinderen, vergezeld van enkele begeleidende volwassenen.

Maarten DelvauxBron: BELGA

De Finse middenvelder heeft een historie met Tsjechische tegenstanders. Zes maanden geleden was hij tegen Slavia Praag slachtoffer van een racistisch incident. Hij werd racistisch bejegend door Ondrej Kudela, wat de Tsjech tien wedstrijden schorsing en bijgevolg deelname aan het EK kostte.

Sparta Praag won donderdag met 1-0, maar opvallender was dat Kamara op een  fluitconcert getrakteerd werd, telkens hij aan de bal kwam. Een kwartier voor tijd werd Kamara tot groot jolijt van het piepjonge publiek met een tweede gele kaart van het veld gestuurd.

Glasgow-trainer Steven Gerrard reageerde achteraf boos. “Ik ben niet verrast. We spelen hier achter gesloten deuren voor een reden. Het is niet de eerste keer dat er hier problemen zijn. De beleidsmakers doen gewoon niet genoeg.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer over Rangers FC