Elf beroepschriften tegen kappen van 4.000 vierkante meter bos voor studentenhome

Dit bosje moet plaatsmaken voor studentenkamers. 

Dit bosje moet plaatsmaken voor studentenkamers. ©  FRED DEBROCK

Gent -

Bij de Vlaamse Overheid zijn elf beroepschriften ingediend tegen de omgevingsvergunning die de UGent had gekregen voor een nieuwe studentenhome. Daarvoor moet 4.000 vierkante meter bos verdwijnen.

Fien Lakiere

De Universiteit Gent wil op haar campus tussen de Sterre en de De Pintelaan een nieuwe studentenhome bouwen. Daarvoor moet wel een bos van 4.000 vierkante meter wijken, en daar zijn onder andere buurtbewoners, het Agentschap Natuur & Bos en Natuurpunt het niet mee eens.

UGent had al een omgevingsvergunning gekregen voor het project van de Provincie Oost-Vlaanderen, maar er was nog een beroepsprocedure mogelijk. Bij het Departement Omgeving werden elf beroepschriften ingediend, en daar wordt nu onderzocht of ze al dan niet geldig zijn.

Daarna worden adviezen gevraagd van allerlei betrokken instanties zoals Natuur en Bos en de Stad Gent. Het dossier gaat dan naar de Gewestelijke Omgevingsvergunningscommissie voor een definitief advies, op basis waarvan minister van Leefmilieu Zuhal Demir (N-VA) een finale beslissing zal nemen over de plannen.

LEES OOK. Hoe in Gent het ene bos beschermd en het andere gekapt wordt

 

 ©  fvv

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio