Brokkelviaduct in Gentbrugge is bijna hersteld, maar park-and-ride blijft nog dicht

Archiefbeeld 

Archiefbeeld ©  BELGA

GENTBRUGGE -

De werken aan het ‘brokkelviaduct’ van de E17 in Gentbrugge zullen een maand vroeger afgerond zijn dan gepland. Tegen woensdagochtend 6 oktober is de weg volledig vrij, meldt het agentschap Wegen en Verkeer. De werken onderaan het viaduct zijn wel nog bezig.

bstBron: BELGA

Het viaduct van de E17 in Gentbrugge was jaren in erg slechte staat en kreeg de bijnaam ‘brokkelviaduct’. Een ingrijpende renovatie moet de levensduur van de brug verlengen. De vernieuwing van de laatste voegen verloopt vlotter dan gedacht.

Vanaf maandag 4 oktober start de aannemer met de geleidelijke openstelling van de snelweg. Tegen woensdagochtend 6 oktober is de weg volledig vrij. “Hiermee zijn de werken aan de snelweg, ondanks het bijkomende werk aan de voegen, ongeveer een maand vroeger klaar dan aanvankelijk voorzien”, zegt beheerder Wegen en Verkeer.

Onder het viaduct lopen de werkzaamheden wel nog even. “Hier wordt eerder gekeken naar eind dit jaar om de werken af te ronden”, klinkt het. Tot zolang blijft de ruimte onder het viaduct afgesloten. De grote park-and-ride onder het viaduct blijft dus nog tot dan afgesloten.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio