Eindelijk duidelijkheid over wat zwaargewonde Gentse student overkwam

Gent -

Politie en parket gaan uit van een ongeval in het onderzoek naar wat student Dali Van Buynder (20) is overkomen. De student afkomstig van Sint-Niklaas werd twee weken geleden zwaargewond op straat teruggevonden na een nachtje stappen in de Overpoort.

Simon Dekaezemaker

De Gentse vicepraeses van studentenclub Politeia en afkomstig uit Sint-Niklaas raakte twee weken geleden vermist na een avondje uit in de Gentse Overpoort. Die vrijdagnacht was hij met de andere clubleden in café Porter House, waar hij rond 4.30 uur naar zijn studentenkot vertrok.

Hij werd pas dertien uur later door een studente gevonden aan de studentencampus Plateau. Dali was zwaargewond aan het hoofd en had een zware hersenschudding. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar hij op de dienst intensieve zorg terechtkwam.

Pas twee dagen later kwam het nieuws dat het levensgevaar geweken was bij de student. Het bleef lang onduidelijk wat de jongeman overkomen was en hoe hij gewond raakte. Zijn ouders deden meerdere keren een oproep naar getuigen of mensen met meer informatie.

LEES OOK.Wat is Dali (20) overkomen? Ouders doen ultieme oproep: “Wie iets gezien heeft, meld het”

Geen verband met rellen

Twee weken later brengt het parket van Oost-Vlaanderen nu meer duidelijkheid over de zaak. “De vaststellingen door de politie en de bevindingen van de wetsdokter wijzen op een ongeval. Naar alle waarschijnlijkheid is de student zwaar ten val gekomen in een studentenpand.”

Volgens het parket zijn er geen aanwijzingen van een tussenkomst van derden. “De feiten hebben geen verband met de rellen die nacht in de Overpoortstraat. Meer details worden niet vrijgegeven.” De student ligt nog steeds in het ziekenhuis, maar zijn toestand is ondertussen stabiel.

LEES OOK. Vice-praeses Gentse studentenclub 13 uur na nachtje stappen in Overpoort zwaargewond op straat aangetroffen

Hoofdpunten

Keuze van de redactie