Scholengroep verwelkomt driehonderd nieuwe medewerkers met heus festival

 ©  fvv

Gent -

Met een startersfestival gaf de GO! scholengroep deze week driehonderd nieuwe personeelsleden een warm welkom. Een initiatief om starters beter te begeleiden en zo de lerarenuitval proberen tegen te gaan.

Simon Dekaezemaker

GO! scholengroep telt 33 scholen en centra in het Gentse, met in totaal 12.000 leerlingen en 2.800 personeelsleden. Meer dan 300 leerkrachten en andere personeelsleden zijn sinds vorig of dit schooljaar aan de slag op een school of centrum van de Gentse GO! scholengroep.

Zij werden woensdag feestelijk verwelkomd op een Startersfestival. Een initiatief om de starters extra te begeleiden én ze sneller hun plek laten vinden in de scholengroep. Zo wil het uitdagingen als het lerarentekort of de lerarenuitval het hoofd bieden.

LEES OOK. Nog minstens 100 leerkrachten gezocht in Gent: “Desnoods zetten we verschillende jaren samen”

 ©  fvv

“Rolmodel zijn”

Tijdens het evenement woensdag konden de starters kennismaken met de werking van de school. In een EHBO-stand, kregen ze een eerste hulp bij starten in het onderwijs. In een onderwijscafé konden ze hun mentoren ontmoeten, die ze als starter zullen begeleiden..

Eén van die nieuwe leerkrachten is Matthias Mergan(26). Hij werkte eerst als copywriter, maar geeft nu Nederlands en Engels op Campus Portus. “Het solliciteren ging vlot en al snel kon ik hier aan de slag. Een mooi kans voor mij om jongeren iets bij te leren over communicatie.”

Leerkracht Matthias Mergan (26) is één van de driehonderd nieuwe personeelsleden in de GO! scholengroep ©  fvv

Ook Cindy Vandenbroucke (42) is nieuw. Zij maakte als elektricien de omslag naar leerkracht in haar vak.“Ik beklaag mijn switch niet en haal veel voldoening uit mijn werk. Mijn doel is om een soort van rolmodel te zijn voor de leerlingen én aan te tonen dat ze moeten dromen en doorzetten.”

Ook Cindy Vandenbroucke (42) is nieuw en maakte de omslag van elektricien naar leerkracht in haar vak ©  fvv

LEES OOK. “Elektriciteit hoeft geen mannenwereld te zijn”: Cindy (42) start vandaag als enige vrouwelijke leerkracht