Vrouw uit Ieper gaat uitbater van pitazaak te lijf met kassa: “Ze beet zelfs in zijn arm”

Themabeeld 

Themabeeld ©  ANP

Een 31-jarige vrouw uit Ieper moest zich maandag voor de Kortrijkse strafrechter verantwoorden voor verschillende feiten van slagen een verwondingen. Twee kennissen boden de dakloze vrouw een slaapplaats aan, maar telkens kwam het tot een discussie en ging ze hen te lijf. De uitbater van een pitazaak die haar erop wees dat ze moest betalen om het toilet te gebruiken, kreeg de kassa in zijn gezicht.

jvhBron: BELGA

De vrouw is geen onbekende voor het gerecht. Ze moest de afgelopen jaren meermaals voor de rechter verschijnen. Meestal ging het om feiten die ze onder invloed van alcohol of drugs pleegde. Deze keer ging het om vijf dossiers van slagen en verwondingen. In mei 2018 bood een kennis haar onderdak aan omdat ze dakloos was. “Maar er ontstond discussie en mevrouw kreeg slagen van de beklaagde”, aldus de procureur. “Ze ging haar zelfs te lijf met een beeld.” Hetzelfde speelde zich af in de woning van een andere vrouw die haar onderdak aanbood. 

Ook de uitbater van een pitazaak werd slachtoffer van de dertiger. “Op 5 april 2019 wandelde de beklaagde een pitazaak binnen. Ze wilde het toilet gebruiken. Toen de uitbater haar erop wees dat ze daarvoor moest betalen, werd ze heel erg kwaad. Ze nam de kassa en sloeg die in zijn gezicht. Ze beet zelfs in zijn arm. De beklaagde meent dat de uitbater haar eerst zou hebben aangevallen, maar dat strookt niet met het verhaal van een getuige”, zo zei de procureur. In mei 2019 zou ze zonder aanleiding een vrouw hebben aangevallen die op weg was naar de supermarkt, en in januari vorig jaar kreeg ze het aan de stok met een groepje jongeren aan het station. Een meisje liep eveneens verwondingen op. 

Het openbaar ministerie vorderde een celstraf van 14 maanden. Volgens de advocaat van de vrouw probeert ze haar leven opnieuw op de rails te krijgen. “Ze werd onlangs opnieuw moeder en volgt begeleiding. Er werd een uitgebreid hulpnetwerk rond haar uitgebouwd. Het gaat met vallen en opstaan, maar ze wil er zijn voor haar zoontje.” 

Vonnis op 25 oktober.

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio