Wie organiseert het EK 2028? Landen kunnen zich vanaf nu kandidaat stellen bij UEFA

 ©  REUTERS

De Europese voetbalbond UEFA heeft dinsdag het startsein gegeven voor de kandidaatstelling voor het EK van 2028. In september 2023 plant de UEFA bekend te maken in welk land(en) het toernooi dan zal plaatsvinden.

Bron: BELGA

Geïnteresseerde federaties hebben tot maart 2022 de tijd om hun kandidatuur kenbaar te maken, aldus de UEFA. In 2024 staat het Europese kampioenschap in Duitsland op de planning. De UEFA houdt voorlopig dus ook geen rekening met een grootschalige wijziging van de internationale voetbalkalender de komende jaren. De Wereldvoetbalbond FIFA speelt immers met het idee om het WK tegen dan tweejaarlijks te organiseren.

De UEFA laat zoals gebruikelijk gezamenlijke inschrijvingen toe, op voorwaarde dat de betrokken landen “geografisch compact zijn”. De Europese voetbalfederatie waarschuwt echter dat zij de automatische kwalificatie van de gastlanden niet zal kunnen “garanderen”, indien meer dan twee landen de krachten bundelen.

Om de 51 wedstrijden tussen de 24 deelnemende ploegen te organiseren, moeten de kandidaten bovendien over tien stadions beschikken, waaronder ten minste een met 60.000 zitplaatsen, een met 50.000 zitplaatsen, vier met 40.000 zitplaatsen en drie met 30.000 zitplaatsen.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Video

Meest gelezen uit de buurt