Overvaller zette kalasjnikov tegen hoofd van juwelier: rechter geeft hem acht jaar celstraf

 

 ©  SLN

Oostakker -

Een man die drie jaar geleden met veel geweld een juwelierszaak in Oostakker overviel, is door het hof van beroep veroordeeld tot acht jaar cel. De man bleef zijn onschuld volhouden, ook al werd zijn DNA gevonden.

Olivier Scheir

De overval gebeurde op zaterdag 7 juli 2018 rond het middaguur bij juwelier Moens in de Bredestraat in Oostakker. Twee verdachten stapten de juwelierszaak binnen, de een had een pistool, de ander een kalasjnikov bij zich.

Ze gaven de juwelier enkele klappen en namen voor honderdduizenden euro’s aan juwelen mee. De zaakvoerder kreeg de Kalasjnikov tegen zijn slaap, en zowel hij, zijn zus als hun toen 88-jarige vader werden over het hele lichaam geslagen en geschopt.

De daders namen de vlucht met hun motorfiets, waarop de juwelier één van de overvallers op straat in de rug schoot. Hij overleefde het schot niet. De andere, Y.A., werd veroordeeld tot acht jaar cel, maar ging in beroep.

Hij ontkende formeel, ondanks gevonden DNA in de handschoen en motorhelm. Die waren volgens zijn advocaat het gevolg van een testrit op een motor eerder die week. Het hof geloofde hem opnieuw niet, en bevestigde de acht jaar cel. Y. A. werd vorig jaar ook veroordeeld tot vier jaar cel voor een bijna identieke overval op een juwelier in Sint-Niklaas in 2015.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio