Joeri en Johnny laten met ‘Springkaroe’ het beest voor het eerst los


 

 © ghl

Lochristi-Laarne-Gent -

Joeri De Decker (40) en Johnny Slos (48) wandelden in coronatijd wat doelloos rond omdat er voor beiden niet veel te beleven viel. Tot ze op het idee kwam om zelf iets op poten te zetten. Evenementenbureau ‘Springkaroe’ was geboren. Eind oktober laten ze voor het eerst het beest los op het Tribute Band Fest.

Joeri – muzikant en muziekleraar aan de Muziekschool Lochristi - woont momenteel in Laarne en Johnny –ICT-consultant en stadsgids - in Oostakker, maar beide slijten een deel van hun dagen in Lochristi. Net als zoveel ondernemende geesten wandelden ze in coronatijd wat rond, nagelbijtend omdat er nergens een podium of een publiek te bekennen viel. Bovendien hadden hun respectieve partners, Liesbeth en Sofie, als verpleegkundigen de handen meer dan vol.

“Niks te doen? Dan organiseren we het maar zelf”, dachten de vrienden. “Er waren er die ons goed zot verklaarden”, vertelt Johnny, “maar we hadden ons ei al uitgebroed om een vennootschap op te richten en zelf evenementen op poten te zetten met een eigen bureau. In november 2020 begonnen we namen te contacteren voor ons eerste evenement, het Tribute Band Fest dat in het weekend van 29 en 30 oktober plaatsvindt in Waregem Expo.”

“Tributebands zijn overgewaaid uit Groot-Brittannië”, zegt Joeri. “Het gaat niet zozeer om copy-paste verkleed- en zangpartijen, maar wel om bands die gek zijn op een bepaalde artiest of groep en hun nummers brengen. Eens we de weg hadden gevonden, zaten we met een ellenlange lijst aan bands die zelf naar ons toe kwamen. We besloten voor onze eersteling meteen een tweedaagse te maken, met thema-avonden.”

Op vrijdag 29 oktober is er een ‘Rock Legends’-avond met het repertoire van Depeche Mode, Dire Straits, U2 en Queen. De tributeband van Queen, Mother Mercury, stootte vorige vrijdag nog door naar de tweede ronde in Belgium’s Got Talent op VTM. Op de tweede avond storten ze zich in de ‘Disco Fever’ met tributebands van Cher, Madonna, Abba en Michael Jackson. (lees verder onder de foto)

Mother Mercury, midden augustus nog op de Zaffelaarse

Mother Mercury, midden augustus nog op de Zaffelaarse © ghl

Het ondernemend duo zocht eerst in eigen regio een locatie en trok onder meer op prospectie naar het Gentse Kuipke. “Uiteindelijk konden we dat op korte termijn niet organiseren, er mochten maandelijks maar twee evenementen plaatsvinden en er was ook een milieuvergunning nodig. Via een ommetje langs de Brielpoort in Deinze belandden we uiteindelijk in Waregem Expo, vlakbij het Regenboogstadion van Zulte-Waregem. Een gedroomde zaal, onder meer met een balkon waarop we een vipformule kunnen aanbieden.” (lees verder onder de affiche)


 

 © Springkaroe

Terug naar Gent

“Maar we keren zeker terug naar Gent”, klinkt het enthousiast. “Zo gaan we een klassiek concert organiseren op een unieke historisch locatie in onze stad. Maar die houden we nog even geheim, net als de artiesten”, lachen de mannen van Springkaroe. “Een gekke naam? Die danken we aan het dochtertje van Liesbeth en Joeri. Zo’n Australisch buideldier noemt zij een springkaroe. Schitterend uit een kindermond. Meteen had ons evenementenbureau een naam én een mascotte. We laten het beest voor het eerst los over een goede twee weken.” 

Geert Herman

Tribute Band Fest op 29 en 30 oktober. Kaarten verkrijgbaar via www.tributebandfest.be. Er zijn gewone plaatsen (35 euro) en er is een vipformule. Over het evenementenbureau zelf leest u meer op www.springkaroe.com.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio