Woensdag staking verwacht bij Lidl

 

 ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Woensdag loopt een stakingsaanzegging af bij warenhuisketen Lidl. Er wordt verwacht dat verschillende winkels dicht zullen blijven. De socialistische vakbond verwacht zeker al acties in de provincie Limburg en sluit niet uit dat ook andere provincies zullen volgen.

jvhBron: BELGA

Bij de warenhuisketen sluimert al lang een sociaal conflict over de hoge werkdruk. Ook dit voorjaar waren er al acties bij Lidl: zo werden onder meer een aantal distributiecentra geblokkeerd. De socialistische vakbond wijst ook op het hoge werkverzuim en personeelsverloop, “wat wijst op een diepe malaise bij het personeel”.

Eerder deze week werd nog een verzoeningsvergadering gehouden tussen vakbonden en directie, maar zonder resultaat. Op een aantal eisen van het personeel werd niet ingegaan. Zo vroegen de vakbonden een meting van de taken van het personeel over een voldoende lange periode, maar de directie wilde die meting slechts gedurende één week doen in een beperkt aantal filialen, zegt het BBTK. 

De ingevoerde versterking van 42 uren per week per winkel zou de directie vanaf februari volgend jaar willen afschaffen. Ook de versterking van een zogenaamde “vliegende ploeg”, is volgens de vakbond onvoldoende.

Meer over Lidl

Video

Keuze van de redactie