Doodsoorzaak van Gabby Petito bekendgemaakt: jonge vrouw werd vermoord door wurging

Gabby Petito, de Amerikaanse vrouw die eind augustus spoorloos verdween tijdens een rondreis doorheen de Verenigde Staten met haar vriend, is wel degelijk vermoord en kwam om het leven door wurging. Dat heeft de wetsdokter in Wyoming verklaard die de autopsie op haar lichaam heeft uitgevoerd.

jvhBron: CNN

De familie van de 22-jarige Petito sloeg begin september alarm, nadat haar vriend Brian Laundrie zonder zijn vriendin terugkeerde naar huis in Florida, en weigerde te vertellen waar Petito zich bevond. Enkele dagen later sloeg de man op de vlucht, kort daarna werd het lichaam van zijn vriendin dood aangetroffen in een nationaal park in Wyoming.

LEES OOK. Hij tekende bebloede prinsessen en “wilde bij Gabby blijven tot de dood”: Brian Laundrie, de man naar wie de hele wereld op zoek is (+)

Voorlopig onderzoek had al uitgewezen dat Petito was vermoord, maar voor een definitief rapport was het wachten tot de lijkschouwer het lijk van de vrouw grondig had onderzocht. Dat rapport bevestigt nu dat het inderdaad gaat om moord, en dat Petito door wurging om het leven werd gebracht. “De doodsoorzaak is wurging en het gaat om moord”, aldus dokter Brent Blue.

Speurtocht naar vriend

Het tijdstip van overlijden wordt geschat op drie tot vier weken vooraleer het lichaam van Petito werd gevonden, op 19 september. Dat tijdstip zou ongeveer samenvallen met de periode waarin de vrouw samen met Laundrie voor het laatst levend werd gezien.

Brian Laundrie wordt officieel nog niet verdacht van de moord, al beschouwt de Amerikaanse publieke opinie hem wel als de vermoedelijke moordenaar. De politie en de FBI bestempelen hem inmiddels als ‘person of interest’ en speuren al wekenlang intensief naar de man.

LEES OOK. Nieuw spoor in zoektocht naar vriend van Gabby Petito: recent gebruikte kampeerplek aangetroffen

Meer over zaak Gabby Petito

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie