Elise Mertens haalt aan de zijde van “draak” halve finales dubbelspel in Indian Wells

Elise Mertens en Hsieh Su-Wei wonnen het dubbeltornooi in Wimbledon. Maar naast presteren kunnen ze ook lol tappen.  

Elise Mertens en Hsieh Su-Wei wonnen het dubbeltornooi in Wimbledon. Maar naast presteren kunnen ze ook lol tappen.  ©  WTA

Elise Mertens toverde een brede lach op haar gezicht na haar kwartfinale van het dubbelspel op het prestigieuze WTA-toernooi in het Amerikaanse Indian Wells. Dat had uiteraard te maken met haar overwinning tegen het Canadees-Amerikaanse duo Fernandez-Gauff (7-5 en 6-4), maar ook met een opmerkelijke actie van haar Taiwanese partner Hsieh Su-Wei. Die trok na de partij een drakenmasker aan. “Ik ben blij dat ik aan de zijde van een draak de halve finales heb gehaald”, zei onze landgenote.

Hsieh Su-Wei bracht het Amerikaanse publiek en onze landgenote Elise Mertens aan het lachen toen ze voor het obligate interview na de wedstrijd een drakenmasker opzette. “Ik heb het van de kinéruimte”, verklaarde ze. “Daar werken ze keihard en iemand had het mee voor haar verjaardag en vroeg of ik het zou opzetten. Ik beloofde het te doen.”

Elise Mertens kon de grap wel smaken. “Ik ben blij dat ik de halve finales heb gehaald aan de zijde van een draak”, zei ze. “Dit maakt het leuk.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de halve finales treffen Mertens en Su-Wei de Japanse tandem Shuko Aoyama/Ena Shibahara. Zij namen in hun kwartfinale de maat van het Japans-Amerikaanse duo Makoto Ninomiya/Sabrina Santamaria met 6-1 en 7-6 (7/2).

Tennissters Svitolina en Swiatek uitgeschakeld op Indian Wells

Tennissters Elina Svitolina en Iga Swiatek zijn dinsdag in de vierde ronde van Indian Wells (hard/8.150.470 dollar) uitgeschakeld. De Oekraïense Svitolina en Swiatek uit Polen staan respectievelijk zevende en vierde op de wereldranglijst.

Svitolina werd met twee keer 6-1 kansloos gelaten door de Amerikaanse Jessica Pegula, Swiatek verloor met 6-4 en 6-3 van Jelena Ostapenko uit Letland. Het duel tussen Swiatek en Ostapenko betekende een duel tussen twee voormalig Roland Garros-kampioenes.

Swiatek gold na de uitschakeling van Karolina Pliskova, die in de derde ronde verloor van Beatriz Haddad Maia uit Brazilië, als de hoogst geplaatste speelster in het vrouwentoernooi. Ashleigh Barty en Aryna Sabalenka, de nummer 1 en 2 van de wereld, zijn er niet bij in Californië.

Meer over Elise Mertens

Video

Keuze van de redactie