Oostenrijkse plasticfabrikant Greiner zet (ongevraagd) overnamebod op Recticel door

 

 ©  BELGAIMAGE

De Oostenrijkse plasticfabrikant Greiner geeft de plannen om schuim- en isolatieproducent Recticel over te nemen, niet op. Het bedrijf blijft erbij dat zijn bod “het best beschikbare voorstel is voor de aandeelhouders van Recticel”, zo zegt het woensdag voorbeurs. Het bod van 13,50 euro per aandeel zal zoals gepland vanaf donderdag openstaan voor de aandeelhouders, tot 17 december.

mtmBron: BELGA

Recticel zelf verwierp het ongevraagde bod van Greiner eerder al. Het bedrijf uit Wetteren kwam maandag met een alternatief scenario op de proppen. Daarbij zou de divisie “engineered foams” (industriële schuimen), voor 656 miljoen euro verkocht worden aan het Amerikaanse Carpenter, en zou Recticel zich concentreren op zijn isolatieactiviteiten.

Greiner zegt in een reactie “kennis te nemen” van die alternatieve plannen. Maar de Oostenrijkers plaatsen er ook vraagtekens bij. Het bod van Carpenter op de grootste afdeling van Recticel is volgens hen “zeer voorwaardelijk” en “er wordt geen perspectief geboden voor de toekomstige ontwikkeling en groei” van wat er nadien overblijft van Recticel.

Greiner blijft dan ook overtuigd van zijn bod dat “vanuit strategisch en financieel oogpunt een betere uitkomst biedt voor alle stakeholders van Recticel”. De Oostenrijkse plasticfabrikant zet het bod dan ook door. Het bedrijf had al een akkoord met hoofdaandeelhouder Compagnie du Bois Sauvage om diens belang van iets meer dan 27 procent in Recticel over te nemen.

Aandeel Recticel hervat meer dan 10 procent hoger

Het aandeel Recticel is woensdag op de beurs van Brussel met meer dan 10 procent gestegen, nadat de handel twee dagen opgeschort was. Rond 10.15 uur noteerde het aandeel van de schuim- en isolatieproducent met een winst van zowat 13 procent, tot rond de 16,50 euro.

De handel in het aandeel was maandagochtend geschorst. Recticel kwam toen met een alternatief voor het ongewilde overnamebod van de Oostenrijkse plasticfabrikant Greiner. Recticel stelt in de plaats voor om zijn belangrijkste divisie, “engineered foams”, voor 656 miljoen euro te verkopen aan het Amerikaanse Carpenter, en zich te concentreren op zijn isolatieactiviteiten.

Greiner liet woensdagochtend weten zijn bod van 13,50 euro per aandeel om Recticel volledig over te nemen, door te zetten. Daarop kon de handel hervat worden op de Brusselse beurs.

Meer over Recticel

Video

Keuze van de redactie