Cc ‘t Getouw en Jakob Smitsmuseum organiseren lezing over kunstvervalsingen

De lezing over kunstvervalsing zoekt naar het grensgebied tussen kunst en misdaad. 

De lezing over kunstvervalsing zoekt naar het grensgebied tussen kunst en misdaad. © rr

Mol -

Cultuurcentrum ’t Getouw organiseert in samenwerking met het Jakob Smitsmuseum op dinsdag 19 oktober de lezing Kunstvervalsingen doorgelicht: echt of fake?. De lezing vindt om 19.30u plaats in het Jakob Smitsmuseum. Vooraf reserveren is verplicht.

Het kopiëren van kunstwerken mag dan al ongeveer zo oud zijn als de kunst zelf, de laatste jaren is er een toenemende belangstelling en alertheid voor kunstvervalsing. De lezing Kunstvervalsingen doorgelicht: echt of fake? zoekt naar het grensgebied tussen kunst en misdaad en zoomt in op het fenomeen.

Aan de hand van spraakmakende voorbeelden van meestervervalsers zoals Geert Jan Jansen, Han van Meegeren, Mark Landis en Shaun Greenhalgh krijg je een inkijk in de wondere wereld van de valse kunst. De lezing vindt plaats op dinsdag 19 oktober 19.30 tot 21.30u in het Jakob Smitsmuseum, Sluis 155a. Deelnemen kost 15 euro, ook vrijetijdscheques worden aanvaard. Vooraf reserveren gebeurt via de website of aan de ticketbalie in Schouwburg Rex, Smallestraat 2.

Deze lezing sluit ook aan bij de theatervoorstelling True Copy van BERLIN op dinsdag 26 oktober om 20.15u in Schouwburg Rex.  (mto)

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio