Singh Prabjit opent Indisch restaurant in Grobbendonk: “Die argwaan voor de Indiase keuken is nergens voor nodig”

Tandoori kip wordt gegrild in een speciale oven.  

Tandoori kip wordt gegrild in een speciale oven.  © Marc Peeters

Grobbendonk -

Singh Prabjit wil de Kempen laten kennismaken met de typische smaak van de Indiase keuken. Daarom opende hij in de Bergstraat in Grobbendonk het Tandoori Indian Restaurant. “De mensen staan soms nog wat argwanend tegenover onze keuken, maar dat is nergens voor nodig”, zegt Prabjit. “Daarom gaan we eind deze maand een buffetweekend organiseren.”

Marc Peeters

De naam Tandoori verwijst rechtstreeks naar de Indiase keuken. Tandoori masala is een saus die in India al duizenden jaren wordt gebruikt om vlees of vis te marineren. Het is een mengeling van onder meer yoghurt, gember, knoflook en een speciale mix van Indiase kruiden. Een klassieker is de tandoori kip. Het gemarineerde kippenvlees wordt daarna gegrild in een speciale cilindrische oven, de tandoori.

Singh Prabjit en zijn vrouw Kaur Manpreet ontvangen de gasten.

Singh Prabjit en zijn vrouw Kaur Manpreet ontvangen de gasten. © RR

“Tandoori gerechten zijn onze specialiteit. Niet alleen met kip, maar ook met lamsgehakt of met scampi”, weet Prabjit. “Daarnaast zetten we ook in op vegetarische gerechten met een Indiase twist.”

250 plaatsen

Bij een bezoek aan het restaurant valt vooral de grootte van het pand op. Achter de grote eetruimte liggen nog eens twee aparte zaaltjes. “Die zaaltjes zijn zeer geschikt om private feesten te organiseren terwijl het restaurant voor de gewone klant kan openblijven. Alles samen kunnen we ongeveer 250 mensen ontvangen.”

Momenteel herinnert het interieur nog een beetje aan het Chinese restaurant dat er voordien gevestigd was. “Maar er is authentieke Indiase decoratie op komst zodat we straks iedereen in een passend decor kunnen ontvangen.” Het restaurant is al enkele weken open en de formule levering aan huis draait volop. Ook de Indiase gemeenschap heeft de weg naar de Bergstraat al gevonden. Om de Kempenaar te overtuigen, organiseert Prabjit op 29, 30 en 31 oktober een buffetweekend.

De Indiase gemeenschap vond de weg al naar de Bergstraat.

De Indiase gemeenschap vond de weg al naar de Bergstraat. © RR

Singh Prabjit en zijn echtgenote Kaur Manpreet zullen er de gasten ontvangen en begeleiden. In de keuken staan koks met jarenlange ervaring. “Voor 25 euro per persoon mogen de gasten eten zo veel ze willen van al onze typische gerechten. Als die buffet-diners aanslaan, maken we er misschien wel een wekelijkse gebeurtenis van. Speciaal voor het lanceringsweekend zorgen we voor livemuziek.”

Pizza

Opvallend is dat op de kaart ook pizza’s staan. “Een pizza Hawaï heeft inderdaad weinig met de Indiase keuken te maken”, geeft Singh toe. “We willen vooral een familierestaurant zijn. Als je met de kinderen komt of met een groep van wie er iemand Indiaas eten echt niet zien zitten, kan je kiezen uit pizza-alternatieven die iedereen lust. Vreemd? Bij de Chinees worden toch ook frieten geserveerd.”

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio