Komt toptransfer er dan toch? Paul Onuachu (KRC Genk) gelinkt aan Atlético Madrid

Atlético Madrid zag Onuachu al enkele keren live aan het werk en zou gecharmeerd zijn. 

Atlético Madrid zag Onuachu al enkele keren live aan het werk en zou gecharmeerd zijn. ©  JEFFREY GAENS

Zijn verhoopte transfer naar de Premier League is er nog niet gekomen, maar Genk-spits Paul Onuachu (27) wordt in Spanje intussen stevig gelinkt aan Atlético Madrid. De bekende sportkrant Marca pakte uit met het nieuws dat de Spaanse kampioen op vinkenslag ligt voor de Gouden Stier van vorig seizoen.

Wim Conings, Michael Van Damme

Technisch directeur Andrea Berta zou de Nigeriaan van nabij volgen, klinkt het bij de Madrileense krant. De Italiaan is niet de eerste de beste: hij had in het verleden de hand in de transfers van Antoine Griezmann, Jan Oblak en Radamel Falcao. Stuk voor stuk jongens die bij Los Colchoneros uitgroeiden tot wereldtoppers. Volgens Marca zou Berta zelfs al contact hebben opgenomen met Genk. In Limburg klinkt het echter dat daar op dit moment nog niets van aan is.

Onuachu was het voorbije seizoen goed voor liefst 35 doelpunten voor RC Genk en staat in het huidige seizoen intussen al met negen treffers achter zijn naam. Tot ieders verrassing was er de voorbije zomer geen Premier League-club die de portefeuille opentrok voor de boomlange aanvaller, die zelf stiekem al op een toptransfer had gehoopt. Enkele weken geleden verlengde hij zijn lopende contract in Limburg dan maar tot 2024.

Marktwaarde van 22 miljoen euro

“Ik blijf me volledig geven voor deze club en als er tijdens de volgende mercato concrete interesse komt en een juist bod volgt, dan zal de club constructief meewerken aan een transfer, ” vertelde Onuachu eind vorige maand aan onze zusterkrant Het Belang van Limburg. De gespecialiseerde website Transfermarkt.com schat zijn huidige marktwaarde op 22 miljoen euro.

Atlético Madrid is dringend op zoek naar goals. De regerende Spaanse kampioen wist dit seizoen nog maar elf keer te scoren in acht competitiematchen, precies de helft van coleider Real Madrid. De enige scorende spits op dit moment is Luis Suarez, maar die wordt in januari al 35. De andere aanvallers, het 22-jarige Braziliaanse talent Matheus Cunha en topaankopen Joao Felix (21) en Antoine Griezmann (30), waren dit seizoen met hun drieën nog maar goed voor één schamel doelpuntje.

Meer over Clubnieuws Jupiler Pro League

Video

Keuze van de redactie