Oma, mama, tweejarige en baby aangereden op zebrapad in Sint-Amandsberg: “Doe er iets aan”

 

 ©  Facebook

Sint-Amandsberg -

Vier voetgangers moesten woensdagmiddag overgebracht worden naar het ziekenhuis na een aanrijding door een wagen in Sint-Amandsberg. Twee van de slachtoffers waren kinderen. Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Visitatiestraat met de Grondwetlaan, een kruispunt waar eerder al verkeersslachtoffers vielen. “Doe er iets aan”, klinkt het in de buurt.

Fien Lakiere

Twee volwassenen en twee kinderen werden woensdag rond 11 uur aangereden door een wagen. Dat gebeurde op de hoek van de Visitatiestraat met de Grondwetlaan. Christine Vanmeenen woont vlakbij het kruispunt en snelde ter hulp.

“Ik was binnen aan het werk en hoorde iemand roepen. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt, en ik dacht meteen opnieuw aan een ongeval. Omdat ik een EHBO-opleiding heb gevolgd, ben ik snel naar buiten gelopen.”

De slachtoffers werden met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Ze zijn alle vier niet in levensgevaar. De omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht. “Het waren een oma, een mama, een kindje van twee en een baby”, zegt Vanmeenen.

“Ze staken over op het zebrapad toen het voor hen groen was, en de auto die hen aanreed had ook groen licht. Ik heb hen de eerste zorg gegeven, hen gerustgesteld en gewacht tot de ambulance er was.”

 

 ©  dvh

Niet de eerste keer

Vorige week gebeurde op hetzelfde kruispunt al een ongeval. Toen raakte een fietser zwaargewond doordat hij werd aangereden door een auto. Enkele jaren geleden overleed zelfs een 75-jarige fietser toen hij werd gegrepen door een vrachtwagen die rechts afsloeg.

“Er gebeuren bijna dagelijks ongevallen”, zegt Vanmeenen. “Het is al een vrij gevaarlijk kruispunt. Nu is het er nog drukker, doordat verkeer langs hier rijdt om de werken aan Dampoort en aan het Neuseplein te vermijden. Doe er iets aan, dat is de vraag vanuit de buurt.”

Mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen) bevestigt dat het om een moeilijk kruispunt gaat, dat op de lijst staat om aangepakt te worden. “Het kruispunt zal volledig heraangelegd worden, maar dat neemt altijd wat tijd in beslag. Op korte termijn heb ik daarom de opdracht gegeven om maatregelen te nemen, zodat het er in afwachting veiliger wordt.”

Video

Keuze van de redactie