Rechter veroordeelt viertal voor diefstal met geweld


 

 © MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Mol, Balen

Vier personen zijn door de rechtbank in Turnhout bestraft omdat ze in augustus bij een man in Mol op een gewelddadige manier een schuld kwamen opeisen.  

Een man uit Mol deed op 8 augustus van dit jaar een beroep op de diensten van een prostituee, maar kon of wilde hiervoor geen 160 euro betalen. René.V.B. (49) uit Balen hoorde van de vrouw dat ze niet betaald was en schakelde nog drie andere personen in om de rekening persoonlijk te gaan vereffenen.

De man werd in zijn woning overmeesterd en kreeg enkele rake klappen. Nadat hij het bedrag van 160 euro had betaald, gingen ze aan de haal met een televisie en eten en drinken. De speurders vonden nog amfetamines en ketamine tijdens een huiszoeking bij V.B. De man is veroordeeld tot een effectiefe gevangenisstraf van twee jaar.

De drie andere beklaagden, Elke M. (37) uit Pelt, Vanessa L. (29) uit Balen en Wesley W. (39) uit Beringen kregen een celstraf van twee jaar, waarvan de helft of volledig met probatie-uitstel. Ze moeten zich laten behandelen tegen hun drugsgebruik. (bvdl)

  

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio