Dertiger riskeert drie jaar cel omdat hij zijn vrouw als seksslavin gebruikte: “Als ze hem niet met meester aansprak, werd ze gestraft”

 

 ©  shutterstock

Kortrijk -

Een 32-jarige Kortrijkzaan verscheen woensdag voor de rechter voor feiten van verkrachting en aanranding. Hij gebruikte zijn vrouw tegen haar wil als seksslavin. De man riskeert drie jaar cel, waarvan de helft met uitstel.

Joerie Dewagenaere

Gehuwd in 2013 en drie kindjes, waarvan het jongste geboren in 2018. Een modelgezinnetje, zo leek het. Tot de echtgenoot, een Kortrijkzaan van 32 jaar, steeds agressiever werd wat zijn seksuele lusten betreft. Hij was de meester, zijn vrouw de slavin – zo fantaseerde de man. Als ze niet deed wat hij vroeg, dan kreeg ze straf. “Hij hield mijn cliënte in een machtsgreep”, zo zei de advocate van de vrouw. “Als ze hem niet met meester aansprak, werd ze gestraft. Ze vroeg meermaals of ze mocht stoppen, maar meneer liet dat niet toe.”

Ook als ze in zijn ogen keek, als ze schreeuwde van de pijn of als ze gewoonweg niet wilde, dreigde hij met straf, in de vorm van zweepslagen. Luisterde ze niet, dan dreigde hij haar te verlaten. “Hij maakte een contract op waarin seksuele eisen werden opgesomd en waarin ook straffen stonden”, vertelde het Openbaar Ministerie woensdagmorgen in de rechtbank.

Emotionele schade

De man moet er verschijnen voor aanranding én voor verkrachting. Want zijn seksuele fantasie ontaardde op 29 april van dit jaar. De man had zijn vrouw op haar buik geduwd en vastgehouden, waarna hij zijn ding deed – ook al riep ze neen. Ernstige zedenfeiten, oordeelt de openbare aanklager, die een celstraf van drie jaar vraagt, waarvan de helft met probatie-uitstel.

De feiten van de verkrachting werden toegegeven, maar voorts pleitte de verdediging dat er anders nooit sprake van geweld is geweest. “Ze heeft ook altijd de keuze gehad. Het was atypisch, maar altijd met wederzijdse toestemming”, vertelde de advocate van de man.

Hijzelf betuigde zijn spijt. “Ik zie mijn vrouw doodgraag”, klonk het. “Ondanks dat contract zag ik niet wat bij mijn vrouw speelde. Ik moest die emotionele schade gezien hebben. Ik had hulp nodig en weet nu dat ik haar manipuleerde en zaken deed die ze niet wilde doen. Ik dacht wel altijd dat ze de keuze had.”

Nog samen of niet?

De zaak werd nog een week uitgesteld. Volgens de rechter is het niet duidelijk of de vrouw nu nog contact zoekt met de man of niet. Volgens de beklaagde stuurt ze hem brieven en wil ze de relatie nog een kans geven. Volgens de advocaat van de vrouw, die door de traumatiserende feiten niet aanwezig wilde zijn, is de echtscheidingsprocedure in gang gezet en wil ze een contactverbod. De rechter wil nu dat de vrouw aanwezig is om daar klaarheid over te scheppen.

Voortzetting op 20 oktober.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio