HERBEKIJK. Acteur William Shatner gaat als oudste mens ooit de ruimte in

HERBEKIJK. Acteur William Shatner gaat als oudste mens ooit de ruimte in © Blue Origin

William Shatner, de 90-jarige acteur die Captain Kirk speelde in Star Trek, is woensdag echt de ruimte in geweest. Daarmee is hij de oudste mens ooit.

Bron: Belga

Vanop een basis in het westen van Texas vertrok een New Shepard draagraket van Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van Jeff Bezos, oprichter van Amazon. De raket zette op zowat 100 km hoogte een capsule aan de grens van de ruimte af, waarna beiden naar de Aarde terugkeerden. Na tien minuten zat de vlucht er op.

LEES OOK. Star Trek-acteur William Shatner gaat ruimte in: “Ik grijp de kans om de ruimte met mijn eigen ogen te zien”

Aan boord van de capsule is de Canadees William Shatner met negentig jaar de oudste mens in de ruimte geworden. Hij had het gezelschap van vice-hoofd van Blue Origin, Audrey Powers, de vroegere NASA-ingenieur Chris Boshuizen en ondernemer Glen de Vries.

Voor Blue Origin was het de tweede bemande missie. Het bedrijf concurreert onder meer met Virgin Galactic van de Brit Richard Branson..

In juli ging Bezos zelf mee aan boord. Zijn reisgenoten waren zijn broer Mark (waardoor zij als eerste broers ooit samen in de ruimte waren), de 82-jarige pilote Wally Funk (destijds nog de oudste mens ooit in de ruimte) en de 18-jarige Nederlander Oliver Daemen die de jongste mens in de ruimte werd.

(kmlo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen