Directie Lidl stuurt deurwaarder naar distributiecentrum in Genk om blokkade op te heffen

 

 ©  cn

De directie van Lidl heeft een deurwaarder gestuurd naar het distributiecentrum in Genk om de blokkade van vrachtwagens door de stakingspost daar op te heffen. Dat is noodzakelijk om de bevoorrading van de winkels te verzekeren, zegt Lidl-woordvoerster Isabelle Colbrandt. De christelijke vakbond ACV Puls vreest dat de actie het overleg niet ten goede komt.

jvhBron: BELGA

“Morgen (donderdag, red.) zullen heel wat winkels opnieuw opengaan en die moeten we kunnen bevoorraden”, legt Colbrandt uit. “Bovendien zijn er verse goederen geleverd en als we die een dag laten staan, kunnen die bederven.” De directie hoopt zo snel mogelijk weer met de vakbonden aan tafel te gaan.

LEES OOK. Te weinig personeel, haperend bestelsysteem en plots veel meer brood bakken: waarom er gestaakt wordt bij Lidl (+)

Ondertussen zijn de stakingsposten aan de distributiecentra in Gullegem en Genk opgeheven, bevestigt afgevaardigde Koen De Punder van ACV Puls. Donderdag zullen echter nog een pak winkels gesloten blijven, weet hij. “Een deurwaarder sturen helpt natuurlijk niet om tot een constructief overleg te komen. We wachten de volgende stap van de directie af.”

Meer over Lidl

Video

Keuze van de redactie