Luk Alloo in het zog van de verkeerspolitie: “Je houdt het niet voor mogelijk wat er allemaal gebeurt”

 ©  VTM

Luk Alloo (58) loopt vanavond weer elke donderdag in het zog van de verkeerspolitie. Daarvoor volgde de reportagemaker dag en nacht de politieteams van zones Gent en Sint-Niklaas. “De verkeerspolitie kampt vaak met onverwachte situaties op de weg en moet overal op inspelen. Je houdt het niet voor mogelijk wat er allemaal gebeurt tijdens hun werkuren”, zegt Alloo.

Een van de mensen die de politie en Alloo tegenkomen is truckchauffeur Victor. Hij krijgt een berisping omdat hij 37 minuten te lang reed, en bijgevolg zijn rij- en rusttijden niet heeft gerespecteerd. In het politielokaal doet hij zijn levensverhaal. “Al 20 jaar rijd ik met de vrachtwagen. Dit is pas mijn vierde boete”, zegt hij. “Mijn job is stresserend, maar mij ontspannen door eens uit te gaan, doe ik niet meer. Zelf drink ik niet meer. Ik heb vroeger een zwaar ongeval gehad na een nachtje stappen. Daarbij is mijn broer verongelukt. Dat laat mij niet meer los.”

Wachten Alloo en de verkeerspolitie nog: foutief geparkeerde wagens, geïrriteerde chauffeurs en snelheidsduivels. Zoals Johnny, die 75 kilometer per uur rijdt in een zone 50. “Tijdens een politieactie ben ik al één keer gevlucht. Dat heeft mij 800 euro gekost. Een gekke reflex”, geeft hij toe. “Het is lang geleden dat ik nog beboet ben geweest nu.”(eadp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen