Wijk Wuytsbergen verandert tijdelijk in plaatselijk verkeer

De boombakken verdwijnen op 18 oktober, een dag later verandert de ruime wijk Wuytsbergen in een zone ‘plaatselijk verkeer’. 

De boombakken verdwijnen op 18 oktober, een dag later verandert de ruime wijk Wuytsbergen in een zone ‘plaatselijk verkeer’. © Hans Otten

Herentals

Wanneer de boombakken bij het einde van de tweede proefopstelling op 18 oktober verdwijnen, wil dat niet zeggen dat doorgaand verkeer er na een half jaar weer vrij spel heeft.

Tot het stadsbestuur eind dit jaar een definitieve beslissing neemt over een flankerende of hoofdmaatregel om doorgaand verkeer te weren, voert het een systeem van uitgezonderd plaatselijk verkeer in.

De benodigde borden daarvoor komen op de drie plaatsen te staan, waar tijdens de eerste proefopstelling ook de slimme camera’s stonden: in De Beukelaer-Pareinlaan aan de spoorbrug, in de Ekelstraat net na de kruising van de sporen en in De Zaatweg, net na de rotonde met de Olympiadelaan. Dat betekent dat de ruime wijk rond Wuytsbergen-Ekelstraat binnen de zone plaatselijk verkeer valt. (ho)

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio