Noodkreet uit het peloton: ploeg van Victor Campenaerts smeekt om sponsors

 

 ©  REUTERS

Qhubeka-Nexthash was niet in staat om vrijdag een financieel gewaarborgd dossier in te dienen bij de Internationale Wielerunie (UCI) om het WorldTour-statuut voor volgend jaar aan te vragen. In een communiqué smeekt ploegeigenaar Douglas Ryder om geïnteresseerde sponsors. “Want ons verhaal is niet af, al zeker niet met de wereldkampioenschappen van 2025 in Ruanda voor de deur”, aldus de 50-jarige Zuid-Afrikaanse teammanager. “Er lopen nog altijd gesprekken met potentiële en huidige sponsors. Mijn droom blijft dezelfde: op een dag een renner zien winnen op de Champs-Elysées die bij Qhubeka begon.”

hc

Conform de regelgeving meldde Qhubeka-Assos vorige maand al alle renners die nog onder contract liggen (waaronder Victor Campenaerts) dat de toekomst onzeker is. Er zouden ook acute financiële problemen zijn. Dimitri Claeys kwam ondertussen al lang tot een akkoord met zijn vorige werkgever Intermarché – Wanty Gobert om terug te keren. Sander Armée (sleutelbeenbreuk in de Vuelta) gaf in Spanje aan onze redactie nog aan dat hij graag bij Qhubeka zou blijven. Alleen is de vraag na de smeekbede van ploegbaas Douglas Ryder hoe het nu verder moet met dat team.

Ook Italiaanse ProTeam Vini Zabù-KTM staat op ontploffen

Het lijkt erop dat Vini Zabù-KTM aan de allerlaatste profkoersen toe is. De Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport meent te weten dat het ProTeam ophoudt te bestaan. Waardoor het aantal ProTeams in Italië met dat van Gianni Savio (volgend jaar Drone Hopper-Androni), Eolo-Kometa van de Contadors (Italiaans geregistreerd maar ook deels Spaans) en Bardiani-CSF-Faizané op drie dreigt terug te vallen. Dit jaar telde de ploeg 24 renners. De bekendste is de sprinter Jakub Mareczko die al 44 profzeges. De Italiaan is een van de vier die in principe volgend jaar nog onder contract liggen.

Begin deze week staakte het Franse ProTeam Delko na Parijs-Tours met onmiddellijke ingang alle activiteiten. Met ook nog Qhubeka-Nexthash zwaar in de problemen en deze onheilstijding uit Italië ziet het er beroerd uit voor een sliert renners.

Meer nieuws

Video

Keuze van de redactie