Burenruzie loopt zwaar uit de hand in Kortrijk: vrouw afgeranseld, zus van overbuur verdacht van poging tot moord en diefstal

T.M. (links) en zijn zus A.M. ©  djr

Een burenruzie in de Minister Tacklaan in Kortrijk is vrijdagavond zwaar uit de hand gelopen. Een vrouw van in de zestig werd er afgeranseld door de zus van een buurman en vervolgens voor dood achtergelaten in haar appartement. Het slachtoffer verkeert in kritieke toestand.

djr, jvh, mtm

LEES OOK. Vrouw (65) in levensgevaar na afranseling door zus van overbuur: “Dat had ik nooit gezien. Ze bleef maar schoppen en slaan”

De vrouw (65), C.K., had gebeld naar de woonmaatschappij om haar beklag te doen en dat was niet naar de zin van haar overbuur. Eerder op de dag had hij, T.M. (25), het aan de stok gekregen met de zoon van de bewoonster en hem een paar rake klappen gegeven.

Later op de avond raakten de gemoederen weer verhit. Het was de zus van de bewoner, A.M. (30), die de vrouw begon aan te vallen. Ze zou hebben geslagen en geschopt tot de vrouw niet meer bewoog. Daarna trokken ze het slachtoffer aan het haar naar haar appartement en lieten ze haar voor dood achter.

(lees verder onder de foto’s)

 ©  djr

 ©  djr

De vrouw ligt nog altijd in kritieke toestand in het AZ Groeninge. Ze zou onder meer een schedelbreuk hebben opgelopen. De vrouw zou al meerdere keren haar beklag hebben gedaan over het vele volk dat er bij haar overbuur over de vloer kwam. Haar laatste telefoontje aan de woonmaatschappij was voor die buurman het telefoontje te veel.

Vier verdachten voor onderzoeksrechter

Het parket vorderde een onderzoeksrechter die de omstandigheden in het detail moet uitzoeken. Ook het gerechtelijk lab kwam ter plaatse. De politie pakte zes personen op. Twee van hen werden afgelopen nacht uiteindelijk verhoord als getuige, vier van hen als verdachte. “Op basis van de eerste onderzoeksresultaten blijkt het geweld te zijn gepleegd door een 30-jarige vrouwelijke verdachte, woonachtig in Ieper”, bevestigde het parket zaterdagavond. De vrouw, de zus van bewoner T.M., wordt voorgeleid voor de onderzoeksrechter voor poging tot moord en diefstal “omdat er aanwijzingen zijn dat zij na de feiten ook de handtas van het slachtoffer heeft meegenomen”.

De drie andere verdachten, waaronder de 25-jarige T.M., worden voorgeleid voor schuldig verzuim. Naast die man het ook nog om een 18-jarige man uit Wevelgem en een 21-jarige vrouw uit Kortrijk.

Persoon neergestoken aan station

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er ook een persoon neergestoken aan het station in Kortrijk. Volgens het parket werd de man aangevallen met een gebroken glas. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht, maar zou niet in levensgevaar zijn. Het onderzoek loopt momenteel. Een verdachte is er nog niet, de camerabeelden worden bekeken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer