30-jarige vrouw aangehouden voor poging tot moord op buurvrouw in Kortrijk, haar broer voor schuldig verzuim

T.M. (links) en zijn zus A.M. 

T.M. (links) en zijn zus A.M. 

De verdachte van de moordpoging op een 65-jarige vrouw in een appartement in de Minister Tacklaan Kortrijk is zondagmiddag op bevel van de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van poging tot moord op de buurvrouw van haar broer.

djr

A. M. werd zondagnamiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die besliste om de 30-jarige vrouw aan te houden op verdenking van poging tot moord. Haar 25-jarige broer werd eerder op de dag al samen met een 18-jarige man uit Wevelgem en een 21-jarige vrouw uit Kortrijk voorgeleid voor schuldig verzuim. De twee laatsten werden vrijgelaten onder voorwaarden, maar de 25-jarige T. M. werd aangehouden.

LEES OOK. Burenruzie loopt zwaar uit de hand in Kortrijk: vrouw afgeranseld, zus van overbuur verdacht van poging tot moord en diefstal

De toestand van het slachtoffer is nog altijd kritiek. Vrijdagavond werd ze afgeranseld voor de deur van haar flat. De 30-jarige A.M. uit Ieper, de zus van voorbuur T.M. (25), sloeg en schopte haar tot ze buiten bewustzijn was. Daarna sleepten ze de dame in haar woning, waar ze haar voor dood achterlieten.

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie