Dries Corneille van Brugs tweesterrenrestaurant ‘De Jonkman’ is beste sommelier van België

Themabeeld 

Themabeeld ©  Shutterstock

Dries Corneille, de sommelier van tweesterrenrestaurant De Jonkman in Brugge, is uitgeroepen tot de Beste Sommelier van België 2021. Dat heeft de Belgische Sommeliersgilde zondag bekendgemaakt.

jvhBron: BELGA

Corneille studeerde af aan Ter Groene Poorte als sommelier in 2012. Tijdens zijn opleiding deed hij ervaring op in bekende restaurants. Hij startte in driesterrenrestaurant Hertog Jan bij Gert De Mangeleer en Joachim Boudens, waar hij na een klein jaar werd gebombardeerd tot hoofdsommelier. Hij werkte er zes jaar. Na Hertog Jan ging Corneille aan de slag in tweesterrenrestaurant Boury in Roeselare. Vandaag staat hij in restaurant De Jonkman in Brugge bij chef-kok Filip Claeys en gastvrouw Sandra Meirlevede.

Corneille haalde het van Stéphane Dardenne van l’Air du Temps in Eghezée (Namen) en Jean-Trésor Vets van The Jane in Antwerpen.

De prijs werd zondag uitgereikt in het Van der Valkhotel in Nijvel, en wordt al enkele jaren georganiseerd door de Belgische Sommeliersgilde en Vlaamse Vereniging voor Sommeliers. Een sommelier kan de prijs maar één keer in zijn carrière winnen. De winnaar kan ook meedingen naar een selectie voor het Europees en wereldkampioenschap voor sommeliers van ASI (Association Sommeliers International).

Meer over Wijn

Meer lifestyle

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie