Eli Iserbyt verlaat de Verenigde Staten met twee WB-zeges: “Hier had ik vooraf voor getekend”

 

 ©  BELGA

Met twee zeges op drie mocht Eli Iserbyt terugblikken op een geslaagde passage in de Verenigde Staten. De West-Vlaming van Pauwels Sauzen - Bingoal stapt met een tevreden gevoel op het vliegtuig.

“Hier had ik vooraf voor getekend”, grijnsde Iserbyt na zijn zege. “Ik wist dat Iowa en Waterloo me lagen. Maar Quinten (Hermans, red) was vandaag ook goed. Zonder die val was ik nog niet klaar geweest met hem. Ook Lars bood weerwerk. Op mijn stuk, die beklimming van Mount Crumpit, heb ik vol gas geven. Je moest indelen want een hele ronde volle bak gaan was onmogelijk.”

Iserbyt had genoten van zijn Amerikaanse passage. “Het is hier plezant”, klonk het. “Het is jammer dat we moeten vertrekken. Alles is hier goed geregeld, alles verliep heel professioneel. En ik heb eraan verdiend. Dat mag ook gezegd worden.”

Lars van der Haar: “Moest wat proberen”

Lars van der Haar bood het langst weerwerk maar moest ook buigen. “Ik zat net niet in het wiel bij die beklimming van Mount Krumpit. Ik moest wat proberen maar het lukte niet. Daarna moest ik hopen op een foutje en dat maakte hij niet.”

De Nederlander van de Trek Baloise Lions zette hiermee zijn misstap van afgelopen woensdag deels recht. “Na woensdag deed dit echt wel deugd, ik moest me herpakken. Woensdag heb ik foutjes gemaakt, bijvoorbeeld met volle maag aan de start staan.”

Michael Vanthourenhout: “Was eigenlijk niet top”

Michael Vanthourenhout nam vrede met zijn derde plaats. “Op het einde waren de twee besten weg”, wist hij. “Ook Eli was sterker, jammer voor hem dat hij viel.. Terugkeren op dit parcours was onmogelijk.”

Vanthourenhout moest in het duel om de derde plaats afrekenen met Toon Aerts. “Ik was eigenlijk niet op mijn top maar ik wist dat ik Mount Krumpit als eerste moest opdraaien en vanaf dan was het volle bak omhoog rijden. Uiteindelijk heb ik mijn derde plaats redelijk makkelijk veilig gesteld.” (gvdl)

Meer over Wereldbeker Veldrijden