Na Scifo moeten ook Mbo en Emile Mpenza ophoepelen bij geplaagd Moeskroen, Jeunechamps nieuwe hoofdcoach

 

 ©  BELGA

Er hangen donkere wolken boven Le Canonnier. Excel Moeskroen staat na zijn degradatie uit 1A nu ook troosteloos laatste in 1B. Trainer Enzo Scifo werd vorige week al bedankt voor bewezen diensten, na een nieuwe nederlaag tegen Lommel kregen ook Mbo en Emile Mpenza hun C4. De twee waren sinds deze zomer aan de slag bij Moeskroen, respectievelijk als technisch directeur en assistent-trainer. José Jeunechamps volgt Scifo op als T1.

rahe, vva

“Naar aanleiding van het nieuwe debacle dat zondagmiddag werd opgetekend op het veld van Lommel, heeft de raad van bestuur van Royal Excel Moeskroen beslist om de samenwerking met Mbo Mpenza stop te zetten”, laat de club weten. “De voormalige Rode Duivel arriveerde bij de club om een competitief team en staf op te bouwen, maar hij voldeed niet aan de verwachtingen van het management van de club. Met sportieve resultaten die de club in de kelder van 1B stortten, moest het management reageren en een krachtig besluit nemen. Dat hebben we nu gedaan.”

Philippe Saint-Jean krijgt nu de zware taak om het sportieve luik van de club weer op orde te krijgen. In het zog van Mbo werd ook diens broer Emile Mpenza, die als assistent-trainer aan de slag was, op straat gezet.

José Jeunechamps, die vorige maand nog ontslag nam als assistent van Scifo gezien hun moeizame relatie, moet Moeskroen als nieuwe trainer opnieuw op de rails zien te krijgen.

 

 ©  BELGA

Meer over Excel Moeskroen

Meer nieuws

Video

Keuze van de redactie