Jonge mama (27) overleden na ongeval waarbij haar kindje (2) lichtgewond raakte

Jonge mama (27) overleden na ongeval waarbij haar kindje (2) lichtgewond raakte . © Het Nieuwsblad

Hoegaarden/Tielt-Winge -

De jonge mama van 27 jaar uit Hoegaarden, Anka Forton, die vorige week betrokken geraakte bij een zwaar verkeersongeval in Tielt-Winge, is overleden. Dat bevestigen politie en familie. De vrouw bleek ook zwanger te zijn van een jongetje. Ook hij overleed in het ziekenhuis.

Vanessa Dekeyzer

Afgelopen dinsdagnamiddag reed een vrachtwagen op de Aarschotsesteenweg in Tielt-Winge in op een auto, die uit een zijstraat kwam. De bestuurster van de wagen, een vrouw van 27 jaar uit Hoegaarden, raakte gekneld in haar wagen en moest door de brandweer bevrijd worden. Ze werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar ze vrijdag overleed. Haar kindje (2) kon door omstanders uit het wrak worden bevrijd en geraakte slechts lichtgewond.

Voor de bewoners van het appartementsblok waar Anka woonde, komt het overlijden hard aan. “Zo jong en dan is het plots gedaan, niet te begrijpen. Anka was eerder een teruggetrokken persoon, maar als je ze ontmoette op de gang, zei ze altijd vriendelijk goedendag.”

Anka’s vader, Patrick, die in Outgaarden woont, is troosteloos. Reageren ligt voor hem nog te moeilijk, maar hij laat wel weten dat de andere kindjes van Anka, Louka (4) en Amy (7), goed opgevangen worden door de grootouders. Anka bleek ook zwanger te zijn van een jongetje. Matthew kwam even ter wereld, maar overleed in het ziekenhuis.

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie