European Open

VIDEO. Zizou Bergs scoort bij “kapitein” Dick Norman

De zesde editie van de European Open is zondag officieel gestart. De organisatie gaf aan het Havenhuis en op het Zaha Hadidplein vandaag nog een ludieke persconferentie met eerste reekshoofd Jannik Sinner (ATP 16, Italië), Frances Tiafoe (ATP 48, USA) en de Belg Zizou Bergs (APT 186).

Patrick Ceulemans, belga

Tornooidirecteur Dick Norman verwelkomde het trio spelers vanop een klein bootje. Daarop stond een kartonnen portret van Norman met een netje. Jannik Sinner, Frances Tiafoe en Zizou Bergs moesten enkele tennisballen vanop de kade en met enkele forehands in het netje droppen. Sinner won het minitornooitje, maar ook Zizou Bergs scoorde (zie filmpje) enkele leuke shots bij “kapitein” Dick Norman. Vanavond komt in de Lotto Arena van Antwerpen onder meer Richard Gasquet (ATP 73) in actie. De Fransman won in 2016 de eerste editie van de European Open. Dinsdagavond is alvast een eerste topavond. Naast de Belg Zizou Bergs komt ook tweevoudig grandslamwinnaar en olympisch kampioen Andy Murray in actie.

Zizou Bergs droomt van stunt tegen Harris: “Zal beste tennis moeten spelen”

Zizou Bergs moet de Belgische eer hoog houden op de hoofdtabel van de European Open in Antwerpen. Dinsdag speelt hij in de eerste ronde tegen Lloyd Harris. De 24-jarige Zuid-Afrikaan start als nummer 32 van de wereld en zevende reekshoofd als uitgesproken favoriet tegen Bergs, die als 186e een wildcard kreeg.

“Ik zal mijn beste tennis moeten spelen om te winnen tegen Harris”, zegt hij daags voor de match. “Hij is een heel sterke speler die een heel mooi seizoen afwerkt, net zoals ik maar op een ander niveau. Ik zal een topprestatie nodig hebben om hem te verslaan.”

Vorig jaar zorgde Bergs voor stuntwerk in Antwerpen door bij zijn debuut op de ATP Tour meteen de Spaanse top 50-speler Albert Ramos Vinolas te verslaan. Daarna ging de Limburger, toen 528e in de wereld, eervol onderuit tegen de Russische topper Karen Khachanov. Dit jaar trok Bergs (22) de lijn door. Hij won drie Challengers en werd geselecteerd voor de Davis Cup. Ook zijn klassement zat in de lift, al beseft Bergs dat er nog veel werk op de plank ligt.

“Ik heb nu een respectabele ranking”, zegt Bergs. “Dat betekent dat ik soms de kans krijg deel te nemen aan kwalificaties voor ATP 250 toernooien. Maar ik weet ook dat ik nog veel matchen moet winnen op het Challengercircuit om te stijgen in het klassement. Het is een proces.”

Meer over European Open in Antwerpen

Meer nieuws

Keuze van de redactie