Speculoos is hip: de beste én makkelijkste recepten, gespot op TikTok

 

 ©  Shutterstock

De Belgische speculaas van Lotus – over de landsgrenzen vooral bekend als Biscoff – is momenteel de wereld aan het veroveren. Niet alleen in de gedaante van een koekje of pasta, want creatieve keukenprinsen en -prinsessen zwieren de klassiekers in de lekkerste toetjes. Drie TikTok-recepten ter inspiratie, die uitnodigen om voor een keertje géén calorieën te tellen.

Hanne Vandenweghe

Cheesecakejes

Nodig

  • 150 g speculaaskoekjes, fijn verkruimeld
  • 45 g gesmolten boter
  • 200 ml room met hoog vetgehalte, minstens 30 procent
  • 400 g roomkaas
  • 100 g poedersuiker
  • 100 g speculoospasta

Bereidingswijze

  • Meng de verkruimelde koekjes en de boter in een kom.
  • Klop de room op tot stijve pieken.
  • Meng met de roomkaas, de poedersuiker en pasta tot je een gladde mix krijgt.
  • Voeg nu de opgeklopte slagroom toe en roer goed door.
  • Vul cupcakevormpjes met een laag verkruimelde koekjes.
  • Vul met het mengsel tot aan de rand en strijk glad met een spatel.
  • Zet twintig minuten in de vriezer.
  • Giet er nu gesmolten speculoospasta over.
  • Versier met extra kruimeltjes en eventueel een in twee gebroken speculaasje.

Een bolletje ijs

Nodig

  • Een blik gecondenseerde melk
  • 475 ml room met hoog vetgehalte, minstens 30 procent
  • 250 g speculoospasta
  • 100 g koekjes, verkruimeld in dikke stukjes

Bereidingswijze

  • Klop de melk en room op in een kom tot je pieken bekomt. Deze moeten niet heel stijf zijn, maar eerder soepel.
  • Voeg er de verkruimelde koekjes aan toe.
  • Schep in een ijsvorm.
  • Overgiet met gesmolten pasta en ga er zigzag door met een mespunt.
  • Herhaal dit nog twee keer.
  • Zet alles minstens zes uur in de vriezer.
  • Smullen maar.

Milkshake

Nodig

  • IJs
  • 3 kopjes melk
  • 4 el speculoospasta
  • 4 à 5 lepels vanille-ijs
  • Slagroom
  • Enkele koekjes, verkruimeld

Bereidingswijze

  • Doe de melk, het roomijs, de ijsblokjes en de pasta in de blender en mix tot een glad drankje.
  • Smelt een beetje extra pasta en druppel het met een lepel in een glazen kopje. Vergeet de randen niet.
  • Kleef wat kruimels tegen de met pasta versierde rand van de glazen.
  • Giet het mengsel erin.
  • Werk af met een flinke toef slagroom, een streepje gesmolten pasta, extra kruimels en een volledig koekje in de schuimlaag.

Meer over Recepten

Meer lifestyle

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie