Jean-Marc Jaumin is de nieuwe coach van Phoenix Brussels

 

 ©  Belga

Phoenix Brussels heeft met Jean-Marc Jaumin een opvolger gevonden voor Ian Hanavan. De Amerikaan werd gisteren na een 1 op 4 in de BNXT League ontslagen.

Patrick Ceulemans

Brussels heeft met Jean-Marc Jaumin snel op de bal gespeeld. De 51-jarige Jaumin wordt bij de club uit de hoofdstad de opvolger van Ian Hanavan. Jaumin was tot 2006 als speler en guard één van de grote toppers in België. Hij was succesvol actief bij onder meer Oostende, Bergen, Patras, Real Madrid en Gran Canaria. Met Malaga won hij de Koraç Cup. Hij veroverde in België twee landstitels en driemaal de Beker van België, werd drie keer uitgeroepen in het referendum van Het Nieuwsblad tot Belgische Speler van het Jaar en was ook succesvol als Belgian Lion.

In 2010 werd hij coach bij Oostende en won onmiddellijk de Beker van België. Ondertussen was hij de sportieve baas bij onder meer het Nederlandse Den Helder, het Zwitserse Lugano Tigers en Geneve Lions. Hij was ook aan de slag bij Okapi Aalstar en tot vorig seizoen bij het Nederlandse Den Bosch. In 2017 won hij met Geneve Lions de Zwitserse Cup.

Jean-Marc Jaumin debuteert als coach bij Brussels vrijdag en op de zevende speeldag van de BNXT League in Hasselt en versus Limburg United. De Limburgers, die eerder als coach Sacha Massot doorstuurden, tellen 0 op 6, de club uit de hoofdstad 1 op 4.

Meer over betFirst BNXT League

Meer nieuws

Video

Keuze van de redactie