Omstaanders laten man begaan terwijl hij vrouw verkracht op trein

 

 ©  Shutterstock

Op een trein in de Amerikaanse staat Philadelphia is vorige week een vrouw verkracht. Verschillende getuigen zouden volgens de politie niet tijdig ingegrepen hebben of de hulpdiensten gebeld hebben.

Bron: CNN, BBC

“Een afschuwelijke, criminele daad”, zo omschrijft SEPTA, de Southeastern Pennsylvania Transportatin Authority, de vermoedelijke verkrachting van een vrouw op een trein afgelopen woensdag. “Er waren andere mensen in de trein aanwezig die getuigen waren van de vreselijke daad en het zou misschien vroeger gestopt zijn als iemand 911 zou gebeld hebben”, klonk het.

Het was uiteindelijk een werknemer van SEPTA die de hulpdiensten belde nadat die zag dat er “iets niet juist was”. De veiligheidsdiensten van de trein konden daarna snel ingrijpen en konden de vermoedelijke dader vatten. Het zou gaan om een 35-jarige man.

SEPTA roept nu iedereen op om de hulpdiensten te bellen als ze zo iets zien gebeuren. “Iedereen die op die trein zat, moet in de spiegel kijken en zichzelf afvragen waarom hij of zij niet tussenbeide kwam. Collectief hadden ze samen kunnen komen en iets kunnen doen.” De lokale autoriteiten hebben wel al laten weten dat de getuigen normaal niet moeten vrezen voor vervolging.

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie