Demi Vollering kijkt nu al uit naar de Ronde van Frankrijk: “Ik heb al getraind… zonder het te beseffen”

 

 ©  ISOPIX

Volgende zomer wordt er opnieuw meerdaagse Ronde van Frankrijk voor vrouwen gereden. Demi Vollering, de winnares van La Course, noemt de Tour een van haar doelen. “Ik kijk er echt naar uit om de gele trui te mogen dragen.”

Yanko Beeckman

In totaal zal de Tour voor vrouwen acht ritten tellen. Tijdens ritten zeven en acht wachten de vrouwen een paar stevige beklimmingen in de Vogezen: de Grand Ballond en La Planche des Belles Filles. “Die heb ik al gezien tijdens de training”, zegt Vollering bij Cycling News. “De Grand Ballon heb ik gezien tijdens de training en op de Plache des Belles Filles ben ik geëindigd. Ik heb misschien al voor deze race getraind zonder het zelf te weten. Ik kijk er echt naar uit. We komen in de buurt van de plaats waar ik woon in Zwitserland. Daar heb ik al vaak getraind en het is een heel cool omgeving.”

De Nederlandse is enthousiast over het rittenverloop, al had er voor haar ook gerust een tijdrit op het programma mogen staan. “Het is sowieso leuk dat deze wedstrijd terugkeert als een rittenkoers. Ik ben erg opgewonden om mogelijk de gele trui te mogen dragen.”

Meer over Demi Vollering

Meer nieuws

Keuze van de redactie