Labrador en walvishaai neus aan neus in Australische wateren: “Ze kusten elkaar”

 © Reuters

De 28-jarige duikinstructeur Jade Pursell was samen met een vriend aan het duiken aan de Ningaloo-kust in het westen van Australië, toen ze plots werden vergezeld door een walvishaai. Het nieuwsgierige dier stak zijn kop boven water en ontdekte de al even nieuwsgierige labrador Sailor. “Ze kusten elkaar”, aldus een dolgelukkige Jade. “Ik denk dat Sailor besefte dat ik elke dag met walvishaaien zwem.”

”Het was zo’n onschuldige interactie, ik voelde me zo gelukkig dat ik er getuige van mocht zijn”, zei Jade tegen persagentschap Reuters. “Als je bedenkt dat Sailor waarschijnlijk de enige hond ter wereld is die een walvishaai heeft ‘gekust’, is dat best bijzonder.”

(Lees verder onder foto)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De video werd intussen al meer dan 35.000 keer bekeken op sociale media en verzamelde al duizenden likes en reacties. “Zo schattig”, klinkt het onder meer. “Ongelooflijke beelden, het verrast me dat Sailor niet bang was, walvishaaien zijn gigantisch!” (fc, pjv)

Meer over Australië

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie