165 appartementen en 35 woningen extra in centrum van Weelde

Over tien jaar is Weelde een nieuwe, grote verkaveling rijker. 

Over tien jaar is Weelde een nieuwe, grote verkaveling rijker. © RR

Ravels -

De nieuwe verkaveling Het Gulde zorgt de komende tien jaar voor zo’n tweehonderd extra wooneenheden in het centrum van Weelde (Ravels). Zondag 24 oktober wordt de eerste fase van het project gelanceerd.

Wouter Adriaensen

Woonproject Het Gulde wordt gebouwd tussen de Sint-Michielskerk, het gemeentehuis van Weelde en de omliggende weilanden. Het zal bestaan uit een tweehonderdtal wooneenheden, waarvan vijfendertig huizen. “Die zullen fantastisch gelegen zijn”, stelt zaakvoerder Miguel Van Hoof van makelaar Vastgoed Van Hoof in Wilrijk. Dat is op hetzelfde adres gevestigd als Berthout bv, de bouwheer van Het Gulde. “We kregen dit terrein van 6,5 hectare aangeboden door verschillende eigenaars die besloten hadden dat ze het wilden ontwikkelen.”

Naast Vastgoed Van Hoof biedt ook Vivendi Vastgoed uit Turnhout de woningen aan, net als Appels Makelaardij uit het Nederlandse Goirle. “Er is een grote woningnood in Nederland, op een steenworp van Weelde. In sommige Nederlandse steden zijn huizen letterlijk onbetaalbaar. De Splichal-site in Turnhout (de voormalige bijbeldrukkerij maakte plaats voor bijna honderd wooneenheden, red.) bleek ook erg populair bij onze noorderburen. Daarom richten we ons ook op hen.”

Wonen in het groen

Vandaag telt Weelde ongeveer 5.400 inwoners. De nieuwe woningen kunnen daar 10% aan toevoegen. “We hebben een goede samenwerking met de gemeente Ravels”, zegt Miguel Van Hoof. “Natuurlijk ziet niet iedereen graag dingen veranderen. Maar de aangroei zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat de faciliteiten in Ravels, zoals de supermarkten, zullen verbeteren.”

De medewerkers van Vastgoed Van Hoof zijn vandaag steeds vaker in de Kempen te vinden. “Na Splichal hebben we met Klaverhof (in de Rubensstraat tegenover AZ Turnhout, red.) nog een nieuw project in Turnhout. In Geel staat de ruwbouw van residentie Berthout ondertussen. In Antwerpen wordt bouwgrond steeds schaarser. En wie wil niet in de Kempen in het groen wonen?”

De werken voor Het Gulde zullen vijf tot tien jaar duren, verspreid over vijf fases. Zondag 24 oktober gaat de eerste fase officieel van start met een opendeurdag. Geïnteresseerden zijn van 14 tot 17u welkom in de Molenstraat in Weelde (Ravels).

Het Gulde wordt in vijf fases in het centrum van Weelde gebouwd.

Het Gulde wordt in vijf fases in het centrum van Weelde gebouwd. © RR

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio