Dan toch geen einde carrière: tien maanden voorwaardelijk geëist voor Real Madrid-spits Benzema in ‘sekstape-affaire’

Karim Benzema 

Karim Benzema ©  AFP

In het proces tegen Karim Benzema heeft de openbare aanklager een voorwaardelijke celstraf van 10 maanden en een boete van 75.000 euro geëist voor de topvoetballer van Real Madrid. Benzema staat terecht voor zijn betrokkenheid in de chantage van Mathieu Valbuena, toenmalig ploegmaat van Benzema bij de Franse nationale ploeg.

jvh

Benzema zou zijn voormalige teamgenoot bij de Franse nationale ploeg hebben aangemoedigd geld te betalen aan afpersers die ermee dreigden een sekstape van Valbuena te verspreiden. Valbuena moest naar verluidt 150.000 euro aan een vriend van Benzema betalen om te voorkomen dat de beelden openbaar werden gemaakt.

LEES OOK. Afperser of hulpverlener in sekstape-affaire? Eén woordje aan de telefoon kan Benzema nu zijn carrière kosten (+)

Het openbaar ministerie eiste donderdag voor Benzema een voorwaardelijke gevangenisstraf van tien maanden. Er werd ook een boete van 75.000 euro gevraagd voor de 33-jarige voetballer, die niet aanwezig was in de rechtszaal. “Benzema was geen barmhartige Samaritaan die kwam helpen, hij kwam tussenbeide om de onderhandelaars hun doel te laten bereiken en de afpersers aan geld te helpen”, zo verklaarde procureur Ségolène Mares. “Hij was betrokken bij het project.”

Benzema riskeerde bij een veroordeling in theorie een celstraf tot tien jaar. Dat zou ook meteen het einde van zijn carrière als professioneel voetballer betekend hebben, maar daaraan ontsnapt de man dus waarschijnlijk. Voor de vier andere verdachten werden straffen gevraagd van achttien maanden voorwaardelijk tot vier jaar effectief.

Meer over Karim Benzema

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie