Club Brugge haalt promofilmpje met verdachte van zware agressie op Manchester City-fan offline uit respect voor slachtoffer

 

Club Brugge heeft het promofilmpje offline gehaald waarin de verdachte van de zware agressie tegen een Manchester United-fans in Drongen. Uit respect voor het slachtoffer, klinkt het.

Voor de match tegen Manchester City postte Club Brugge een promofilmpje om de fans te enthousiasmeren voor de belangrijke wedstrijd. Een episch muziekje en flitsende montage zetten de toon, goals en saves wisselen elkaar af. In dat filmpje mogen enthousiaste fans niet ontbreken. Een van hen - zo blijkt achteraf - is Yorben S. uit Wetteren, de man die nu in de cel zit voor zware agressie tegen een Manchester City supporter in Drongen.

Toen duidelijk werd dat Yorben S. in dat filmpje, heeft Club Brugge - dat het geweld met klem veroordeelde - de beelden offline gehaald. De club post jaarlijks meer dan 550 filmpjes online, met daarin zowel supporters van blauw-zwart als de tegenstander, klinkt het bij Club Brugge. De club heeft het filmpje offline gehaald uit respect voor het slachtoffer van het voorval in Drongen.

LEES OOK. Jongeman die Belgische City-fan Guido in coma sloeg, heeft spijt: “Hij juichte. Dat is in het verkeerde keelgat geschoten”

LEES OOK. Belgische fan (63) in coma na aanval op parking omdat hij Manchester City-sjaal draagt

(adm, ybw, lej)

Meer over Club Brugge

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie