Argentijn Schwartzman en Italiaan Sinner spelen finale van European Open

 

 ©  BELGA

Diego Schwartzman (ATP 13) heeft zaterdagavond het tweede en laatste ticket gegrepen voor de finale van de European Open (hardcourt/508.600 euro), het ATP-toernooi van Antwerpen. In de halve eindstrijd ging de Amerikaan Jenson Brooksby (ATP 70) voor de bijl met 6-4 en 6-0.

Laurens Van HeuverswijnBron: BELGA

In die finale wacht Jannik Sinner (ATP 16), het Italiaanse eerste reekshoofd in de Scheldestad. Hij rekende eerder op de dag af met de Zuid-Afrikaan Lloyd Harris (ATP 32), de poulain van Xavier Malisse. Het werd 6-2 en 6-2.

Schwartzman, het tweede reekshoofd, haalde al twee maal eerder de finale in Antwerpen, maar moest daarin telkens de duimen leggen. De Argentijn hoopt zich te revancheren en zo een vijfde ATP-titel in de wacht te slepen.

Sinner, nog altijd maar 20 jaar, gaat op Belgische bodem eveneens op zoek naar zijn vijfde ATP-zege. Eerder dit jaar kroonde hij zich al tot eindwinnaar in het Bulgaarse Sofia, het Amerikaanse Washington en het Australische Melbourne. In 2020 was de jongeling de beste in Sofia, wat hem zijn eerste ATP-triomf opleverde.

Diego Schwartzman staat voor de derde keer in de finale: “Zit op de goede weg”

“Ik speel een zeer solide match, een beetje zoals vrijdag (tegen Brandon Nakasmina, red.)”, analyseerde hij na afloop. “Ik was agressief op de forehand. Ik heb niet zo goed geserveerd als gisteren, maar mijn return was zeer goed. De eerste set was moeilijk, maar in de tweede vond ik vervolgens mijn ritme. Ik had controle over de match en kon vroeg een keer door de opslag van Jenson breken. Dat was belangrijk.”

Zondag is het Italiaanse topreekshoofd Jannik Sinner (ATP 13) zijn tegenstander in de finale. “Ik moet op deze weg verdergaan”, zei Schwartzman nog. “Ik moet agressief en solide spelen van achteruit. Ik serveer goed en mijn returns zijn in orde. Het wordt zeker een goede finale. Het is voor dit soort wedstrijden dat je tennis speelt.”

Schwartzman heeft door de organisatie in Antwerpen (Tennium, dezelfde organisatie als bij het toernooi in zijn thuisland in Buenos Aires, red.) een band met de European Open. “Er zit al sinds 2016 een vrouw op de tribunes bij bijna al mijn matchen in Antwerpen”, legde de Argentijn uit. “Ze is een beetje mijn Antwerpse grootmoeder. Ze heeft me al eens een doosje chocolade cadeau gedaan. Ik zag haar deze week tijdens mijn eerste match en heb meteen met haar afgesproken in de finale (glimlachend).”

Meer over European Open in Antwerpen

Meer nieuws

Video

Keuze van de redactie