Sprookjesweek van Xavier Malisse eindigt in halve finales: “Volgend jaar terug… in de bar”

 

 ©  BELGA

De rentree van Xavier Malisse in het tenniscircuit is zaterdagavond ten einde gekomen in de halve finale van het dubbelspeltoernooi op de European Open, het ATP-toernooi van Antwerpen. Aan de zijde van zijn poulain Lloyd Harris bleek de Nederlandse tandem Wesley Koolhof en Jean-Julien Rojer, de derde reekshoofden in de Scheldestad, met 6-4 en 6-2 een maatje te groot.

Laurens Van Heuverswijn

In de vorige ronde hadden de Kortrijkzaan en de Zuid-Afrikaan topreekshoofden Ivan Dodig en Marcelo Melo uit het toernooi geknikkerd. Malisse maakte na een tennispensioen van acht jaar een eenmalige comeback, waarin hij het dus verrassend tot de halve eindstrijd schopte.

Koolhof en Rojer bikkelen zondagvoormiddag met het Franse duo Nicolas Mahut en Fabrice Martin, de tweede reekshoofden, om de eindwinst.

Een echte comeback zit er niet in, liet The X-Man verstaan. “Een comeback? Ik heb erover nagedacht, maar dat gaat niet lukken. Het lichaam wil niet meer mee. Voor een drietal matchen gaat het nog, maar vandaag ging het iets te snel.”

Tot slot vroeg presentatrice Sabine Appelmans of Malisse volgend jaar wel opnieuw zijn opwachting maakt in Antwerpen. “In de bar!”, lachte hij breeduit.

Xavier Malisse beleefde “een buitengewone week” in Antwerpen

Xavier Malisse nam louter “voor de fun” deel aan het dubbelspeltoernooi op de European Open in Antwerpen en beleefde er “een buitengewone week”. X-Man beukte er met poulain Lloyd Harris verrassend op de deur van de finale.

De Kortrijkzaan genoot alvast van elk moment op het tenniscourt. “Het was een geweldige ervaring om terug te kunnen spelen in Belgë, zeker omdat ik tijdens mijn carrière zelden die kans gekregen heb”, vertelde Malisse op de persconferentie.

Malisse keerde na acht jaar uit tennispensioen terug. “Het was heel amusant. Het stadion was haast volledig gevuld en iedereen zong. Voor mij was het een grote vreugde dat de fans mijn naam na al die tijd scandeerden, het gaf me kippenvel”, zei hij met de glimlach op het gezicht.

“Ik denk dat de balans positief is voor de organisatie en het Belgische tennis. Er waren heel wat wedstrijden op tv en dat weegt door. Ook voor het publiek was het een opsteker na een lastige coronaperiode. Voor mij was het een droom om opnieuw te spelen en enkele matchen te kunnen winnen”, voegde Malisse nog toe.

Na twee eerdere overwinningen, waaronder tegen topreekshoofden Ivan Dodig en Marcelo Melo, waren Malisse en Harris niet opgewassen tegen de Nederlandse derde reekshoofden Wesley Koolhof en Jean-Julien Rojer. “Ze speelden heel goed, dat moet gezegd. Het ging wat te snel en wanneer je al acht jaar niet meer op hoog niveau gespeeld hebt, heeft je lichaam de tijd niet om te reageren.”

Meer over Xavier Malisse

Meer nieuws

Keuze van de redactie