Halle van Isaac Kimeli en Lokeren van Lisa Rooms winnen CrossCup Relays

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 2
thumbnail:  
thumbnail:  
Bron: BELGA

Het Olympic Essenbeek Halle van Isaac Kimeli heeft zondag in Berlare voor het zevende jaar op rij de CrossCup Relays gewonnen, de openingsmanche in het veldlopen. Bij de vrouwen ging de winst naar het AV Lokeren van slotloopster Lisa Rooms.

Het was Leuven dat als eerste wisselde zondag met dank aan startloper Pieter Sisk, maar Simon Debognies zat voor Halle niet ver. De tweede lopers van beide teams, Belgisch kampioen veldlopen John Heymans en olympiër Isaac Kimeli, bleven zij aan zij. Alles zou door de derde lopers beslist worden en het was Robin Hendrix die Halle een vlotte zege schonk. Ruben Querinjean, de regerende kampioen op de korte cross, bracht Waremme nog naar de tweede plaats. AC Lyra van slotloper Michael Somers was derde, Leuven met Guillaume Grimard vierde.

 

 ©  BELGA

Bij de vrouwen wisselde Elise Vanderelst, de nationale recordhoudster op de 1.500 meter, als eerste. Haar team uit Bergen zou nadien geen rol van betekenis meer spelen. Al snel was duidelijk dat het tussen Brabant-Wallon en Lokeren zou gaan met respectievelijke slotlopers Imana Truyers en Lisa Rooms. Die laatste dichtte eerst de kloof en won daarna in de spurt. Olympiër Mieke Gorissen bracht Atletiek De Demer uit Tongeren na een inhaalrace nog naar de derde plaats.

De eerste individuele manche van de CrossCup volgt op 7 november in Mol.

Meer nieuws

Video

Keuze van de redactie