Wegpiraat knalt aan 133 kilometer per uur langs politie, in bebouwde kom van Gent

 

 ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

GENT -

Asociaal en levensgevaarlijk rijgedrag blijft een hardnekkig probleem in Gent. Dat tonen resultaten van politiecontroles van dit weekend.

Bert Staes

De politie stelde zondagavond twee controles op, specifiek gericht op gevaarlijke automobilisten: eentje aan de Nieuwevaart en eentje in de Doornzelestraat, een straat tussen Dok-Noord en de Sleepstraat. Met een flitstoestel werd de snelheid van 1.079 auto’s gecontroleerd.

In de Doornzelestraat, een plek waar vaak gevaarlijk en veel te snel gereden wordt, trok de politie zondagavond drie rijbewijzen in. Eén bestuurder reed aan 80 kilometer per uur langs de flitscontrole. De Doornzelestraat is een drukke woonstraat, binnen de stadsring. Je mag er 30 kilometer per uur.

Aan de Nieuwevaart maakte één automobilist het nog bonter: hij knalde aan liefst 133 kilometer per uur langs de politiecontrole. Je mag er 50 kilometer per uur. De bestuurder had bovendien nog maar een voorlopig rijbewijs. Dat mocht hij meteen afgeven. Later mag hij het uitleggen aan de politierechter.

Nog één bestuurder zijn auto werd zondagavond afgenomen, omdat de man een rijverbod had en eigenlijk niet mocht rijden.

LEES OOK. ‘Knalpotmicrofoon’ om luide auto’s te beboeten is nog niet voor morgen

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio