Rug is ‘geen issue meer’ voor Van der Poel, die alweer druk aan het trainen is: “Mathieu heeft vorig seizoen een prijs betaald”

 

Na een rustpauze van zo’n vier weken is het opnieuw werkendag voor Mathieu van der Poel. De Nederlandse alleskunner is druk in de weer met de voorbereiding op volgend seizoen. “Zijn rug? Dat is geen issue meer”, aldus sportkinesist David Bombeke.

Vincent Van Genechten

Die laatste deelde zaterdag een foto van een trainende Van der Poel op zijn sociale media. De winnaar van de Strade Bianche is al een week opnieuw aan de bak. “Het gaat heel goed met hem”, aldus Bombeke, die op de rollen op Zwift zit wanneer we hem bellen. “Die rustpauze heeft Mathieu duidelijk deugd gedaan, maar hij is iemand die graag traint.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Van der Poel was op het einde van vorig seizoen zwaar op de sukkel met zijn rug, waarbij zijn zware val tijdens de olympische mountainbikewedstrijd niet hielp. Er werd zelfs even getwijfeld aan zijn deelname aan het WK en Parijs-Roubaix. Uiteindelijk sloot ‘VDP’ zijn wegseizoen af met een beresterke ‘Hel van het Noorden’ en een derde stek bij zijn debuut.

“Overbelasting”

“Die rug, dat is geen issue meer”, klinkt het. “Dat was een probleem van een opstapeling van jaren. Mountainbiken, crossen, op de weg koersen, stress, zijn val op de Spelen, de Tour… Eigenlijk hebben we dat nooit als iets alarmerends gezien. We hebben dat probleem gewoon nooit grondig kunnen behandelen omdat hij nooit écht rust kon inlassen. Dus het was een vorm van overbelasting.”

Nu was er wel tijd om de fysieke toestand van Van der Poel onder de loep te nemen.

“We hebben hem terug gescreend vanaf nul”, aldus Bombeke. “Waardoor we hem als een soort nieuwe patiënt behandeld hebben en bekeken hebben hoe we zijn zwakke punten kunnen aanpakken. De voorbije twee jaar heeft hij wel oefeningen gedaan, maar meer ter onderhoud. Mathieu leeft op adrenaline hé en dat gaan we ook niet meteen kunnen veranderen. Daar heeft hij met zijn rug dus een beetje de prijs voor moeten betalen.”

 

 ©  BELGAIMAGE

Meer over Mathieu van der Poel

Meer nieuws

Video

Keuze van de redactie