Jongeman (19) overleed in zijn slaap na studentendoop in Wallonië

Een jongeman van 19 jaar is in de nacht van zaterdag op zondag gestorven tijdens een studentendoop die werd georganiseerd door zes hogescholen in de provincie Namen. Dat heeft de procureur des Konings van Namen, Vincent Macq, zondag gemeld.

Bron: belga, l'avenir

Bijna 300 jongeren, die ter plaatse overnacht hadden, waren aanwezig in een gebouw van een boerderij van het dorpje Sart-Custinne. Het labo, de wetsdokter en de procureur des Konings van Namen kwamen zondag ter plaatse. “Het onderzoek is aan de gang om mogelijke strafrechtelijke aansprakelijkheid vast te stellen”, zei Vincent Macq zondag op een persconferentie.

De jongen die overleed, is Antonin D. uit Winenne, in het zuiden van de provincie Namen, student aan de IESN-hogeschool. Volgens het parket van Namen had hij deelgenomen aan alle activiteiten, en waren er geen tekenen dat er iets aan de hand was. “Het eerste deel van de avond draaide om een reeks proeven, zoals dierenvoedsel eten en in een bad met bloed liggen. Tijdens die doop werd er geen alcohol gedronken. Na de proeven vloeide die wel rijkelijk”, zei de procureur nog.

Geen tekenen van geweld

De jongeman is normaal gaan slapen en pas bij het wakker worden merkten zijn kameraden dat hij bewusteloos was. “Onder de studenten daar waren studenten verpleegkunde die hem probeerden te reanimeren”, zei de procureur. “De hulpdiensten werden opgeroepen, maar konden enkel het overlijden constateren. De jongeren zijn erg geraakt door wat er gebeurd is. Er zijn nog veel vragen. Het lichaam vertoont geen uiterlijke tekenen van geweld.”

Dinsdag wordt een autopsie uitgevoerd. Tot dan wil de procureur des Konings geen uitspraken doen over de mogelijke doodsoorzaak.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen